IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Hezbolah kreće na Izrael, samo jedna stvar da se RIJEŠI i napad na jevrejsku državu može da počne… (video)

Hezbolah se navodno priprema za rat s Izraelom, izvještava američka publikacija “The Daily Beast”…

BEJRUT: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 21. 07.2019… 18: 59…  Hezbolah kreće na Izrael, samo jedna stvar da se RIJEŠI i napad na jevrejsku državu može da počne… (video)

Hezbolah ima najjaču podršku na jugu Libana i jugu Bejruta

Riječ je o šiitskom muslimanskom vojno- političkom pokretu kojeg SAD i zapadne zemlje smatraju terorističkom organizacijom…

Podržavaju ga Iran, Irak i Sirija, a nezaobilazan je politički faktor u Libanu

Prema toj publikaciji, Hezbolah je ojačao svoje snage na granici Izraela sa Libanom i Sirijom u pripremama za predstojeći rat sa jevrejskom državom…

AMERIKANCI OTKRIVAJU Hezbolah kreće na Izrael! Samo jedna stvar da se RIJEŠI i napad na jevrejsku državu može da počne!!!

Sankcije nas sada spremaju za suočavanje s izraelskim frontom – rekao je komandant Hezbolaha Samir.

Naša želja pre rata u Siriji bila je da otvorimo front na Golanu, ali sirijska vlada je postavila crvenu liniju – dodao je on.

Čitaj još:   PODGORICA: Napadnut policajac, vuku ga za uši, čupaju za kosu… (foto i video)

Hezbolah je bio sastavni dio sirijskog sukoba jer su njihove snage pomagale sirijskoj vladi da ponovo preuzme nekoliko važnih pograničnih gradova, uključujući Al-Kusair, Jabroud, Al-Zabadani i Tal Kalakh.

Hezbolah je 2006. vodio jednonedeljni rat protiv Izraelskih snaga odbrane (IDF) duž južne granice Libana.

Od tada su i Hezbolah i Izrael razmijenjivali napade, dok su drugi pokrenuli većinu svojih napada na libansku grupu unutar Sirije.

U nedavnom govoru, generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah objavio je da je libanska grupa povukla neke svoje snage iz Sirije kako se smanjivao intenzitet sukoba.

Ovo pomenuto povlačenje Sajeda Nasralaha je rijetkost jer Hezbolah često ne raspravlja o svojim kretanjima u javnosti. Štaviše, mediji Hezbolaha ne pružaju informacije o pokretu trupa ili vojnim aktivnostima bilo kojoj agenciji za štampu…

izvor “The Daily Beast”

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši