IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORAC, PAO ZBOG DRAGULJA: Policija, ukrao nakit od 800.000 dolara, bio član grupe Pink Panter…

Uhapšeni ima kriminalni dosije. Ranije je privođen zbog sumnje da je ovakve pljačke počinio i u Japanu, dok je u Francuskoj sumnjičen da se bavio uličnim švercom narkotika…

KAMERUN: Svijet, Crna Hronika vijesti, utorak, 24. 07.2019… 12: 59…  CRNOGORAC, PAO ZBOG DRAGULJA: Policija, ukrao nakit od 800.000 dolara, bio član grupe Pink Panter…

Podgoričanin Dalibor Bulatović uhapšen je u Kamerunu zbog sumnje da je učestvovao u pljački juvelirnice iz koje su ukraden nakit i dragulji čija vrijednost je procijenjena na oko 800.000 dolara.

Crnogorske bezbjednosne službe, kako Dan saznaje, obaviještene su o hapšenju Bulatovića, koji je prema policijskim evidencijama nekada bio član ozloglašene kriminalne grupe Pink Panter.

Pljačka u Kamerunu dogodila se ranije, a Bulatović je uhapšen tek nakon brojnih vještačenja kojima su utvrđeni identiteti osumnjičenih. Kod njega su tada pronađena dokumenta na ime Dalibor Bulatovića, koja su tamošnji istražitelji provjerili.

Uhapšeni ima kriminalni dosije. Ranije je privođen zbog sumnje da je ovakve pljačke počinio i u Japanu, dok je u Francuskoj sumnjičen da se bavio uličnim švercom narkotika. Prema podacima crnogorskih bezbjednosnih službi, Bulatović je Podgoricu napustio 1996. godine.

Čitaj još:   PODGORICA: Ukida se zabrana kretanja od petka u Crnoj Gori... (foto)

Kriminalna grupa “Pink Panter” poznata je po razbojništvima koja su počinili u različitim zemaljama svijeta.

Članovi ove ozloglašene bande potiču sa prostora bivše Jugoslavije, a među njima je najviše državljana Crne Gore i Srbije.

Poznati su po tome što pljačke obavljaju u veoma kratkom roku, za nešto više od desetak sekundi, nakon čega članovi uigrane bande odnose plijen vrijedan po nekoliko desetina i stotina hiljada eura. Zbog toga se nakon počinjene pljačke odmah utvrđuje da li iza nje stoje pripadnici ove bande.

“Pink Panteri” su opljačkali više juvelirnica u Švajcarskoj, Italiji, Njemačkoj, Japanu… Po nekoliko maskiranih razbojnika naoružani bi utrčavali u ekskluzivne radnje. Dok jedan razbojnik drži na nišanu radnika, njegovi saučesnici unaprijed pripremljenim alatom lome vitrine.

Kako duže vrijeme osmatraju juvelirnicu, razbojnici ciljano idu na najskuplji nakin i dragulje, tako da posao obavljaju u veoma kratkom periodu. Većina njihovih razbojništava ostala je nerasvijetljena budući da nijesu ostavljali tragove na osnovu kojih bi mogli biti identifikovani.

Čitaj još:   BOLESTI OD KOJE BOLUJE 100.000 SRBA: Poznati doktor otkrio O ČEMU SE ZAPRAVO RADI... (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši