IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAG: RAMUŠ Haradinaj ispitan, branio se ćutanjem…

Dobio sam pravni savjet da uopšte ne odgovaram na pitanja, druge obaveze nemam”, kazao je Haradinaj po izlasku iz zgrade tužilaštva…

HAG: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 24. 07.2019… 13: 59…  HAG: RAMUŠ Haradinaj ispitan, branio se ćutanjem…

Specijalni sud je četvrti po redu koji se bavi istragom navodnih zločina pripadnika OVK. Prije njega, ovim pitanjem bavio se i UNMIK, (misija UN-a na Kosovu) Haški tribunal i EULEX (Misija EU za vladavinu zakona).

Najstrožija kazna koju Specijalni sud može izreći osuđenoj osobi je kazna doživotnog zatvora.

Do sada ni jedna optužnica nije podignuta…

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj branio se danas ćutnjom i tako završio današnje ispitivanje pred Specijalizovanim tužilaštvom u Hagu u svojstvu osumnjičenog. Kazao je da ne očekuje optužnicu.

“Danas sam se javio kao osumnjičeni kako bi obavio zakonsku obavezu na osnovu poziva Specijalizovanog tužilaštva. Dobio sam pravni savjet da uopšte ne odgovaram na pitanja. Time sam završio obavezu prema sudu. Druge obaveze nemam”, kazao je Haradinaj po izlasku iz zgrade tužilaštva.

Istakao je da nije upoznat o čemu se radi u njegovom slučaju…

Čitaj još:   PLJEVLJA: Saobraćajnice poplavljene, preliva se akumulacija iz Otilovići, upozorenje na evakuacije ... (foto, video)

“Tražili smo objašnjenje [zašto je pozvan] ali nismo dobili, radi se o mojoj ulozi u OVK (Oslobodilačka vojska Kosova) ali ne nešto konkretno. Iskoristio sam pravo koje mi pruža zakon, da se branim ćutnjom i s ovim sam završio svoj zadatak. Nisam dobio konkretne informacije, osim toga da se priča o mojoj ulozi u OVK”, kazao je Haradinaj.

“Ne očekujem optužnicu jer znam svoje zakonsko stanje”, dodao je kosovski premijer u ostavci.

Haradinaj je nešto prije 10 časova ušao u zgradu suda. Poslije njega je ušla i njegova supruga Anita, koja je nakon nekoliko minuta napustila zgradu.

Prava osumnjičenog, o kojima se obaveštava prije ispitivanja, predviđaju pravo da bude obavješten da postoje osnovi sumnje da je izvršio krivično dijelo iz nadležnosti Specijalizovanih vijeća, pravo da se brani ćutanjem, pri čemu se to pravo ne uzima u obzir prilikom utvrđivanja krivice ili nevinosti…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši