Nema povrijeđenih bih vojnika u Kabulu: NAKON SAMOUBILAČKOG NAPADA…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Svi pripadnici OS BiH koji se nalaze u misiji podrške miru u IR Afganistanu su bezbjedni i nalaze se na redovnom izvršavanju zadataka…”

KABUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 24. 07.2019… 16: 59…  Nema povrijeđenih bih vojnika u Kabulu: NAKON SAMOUBILAČKOG NAPADA…

Napad u Kabulu bio je jedan od tipičnih, teško im se obraniti…

Redovnom linijom izvještavanja iz misije „Odlučna podrška“ u Afganistanu potvrđeno je da niko od pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nije bio izložen napadu koji se desio jutros u rejonu Kabula.

“Svi pripadnici OS BiH koji se nalaze u misiji podrške miru u IR Afganistanu su bezbjedni i nalaze se na redovnom izvršavanju zadataka”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Jedan pripadnik Oružanih snaga Hrvatske jutros je poginuo u napadu kod Kabula. Dva hrvatska vojnika tom su prilikom povrijeđena.

Čitaj još:   TUŽNO: DAVIDOVA MAJKA O OPTUŽBAMA REŽIMA DA JE "POBJEGLA SA MILIONIMA"

Afganistanski mediji prenose kako su talibani preuzeli odgovornost za najnoviji napad. Reuters ističe da je to prvi poginuli hrvatski vojnik u Afganistanu otkako je članica NATO-a Hrvatska 2003. ondje poslala svoje snage.

Napad bombaša-samoubojice u Kabulu, u kojem je poginuo hrvatski vojnik, a dvojica ozlijeđena, jedan je od tipičnih načina izvođenja napada u većim gradovima u Afganistanu koji su vrlo često uspješni, a teško im se obraniti, rekao je u srijedu vojni analitičar Igor Tabak.

izvor agencije Fena

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *