IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO, IZ KECA U DVICU: Kladionice u Kantonu moraju biti udaljene čak do…

Inicijativa poslanika Seada Milavice usvojena je sa 28 glasova za, protiv nije bio niko dok je jedan zastupnik bio suzdržan…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika vijesti, utorak, 24. 07.2019… 12: 59…  SARAJEVO, IZ KECA U DVICU: Kladionice u Kantonu moraju biti udaljene čak do…

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je inicijativu da se dosadašnji kriteriji neophodne udaljenosti kladionica od najmanje sto metara od vjerskih objekata te osnovnih i srednjih škola poveća na hiljadu metara.

Ovo je inicijativa poslanika Seada Milavice iz DF-a, a usvojena je sa 28 glasova za, protiv nije bio niko dok je jedan zastupnik bio suzdržan.

Kako je Milavica naveo u obrazloženju inicijativu je pokrenuo zbog učestalosti pojave incidenata, kaznenih djela, pljački, izazivanja opće društvene opasnosti, narušavanja javnog reda i mira te prekršaja unutar ili u neposrednoj bilizni uplatnih mjesta kladionica te sve češće ovisnosti o klađenju koja proizvodi sve veći broj društveno devijantnih i socijalno ugroženih osoba.

“Što ima za posljednicu niz problema u široj društvenoj zajednici. Posebno izloženi ovim štetnim uticajima su maloljetnici koji iz znatiželje i mladalačke želje za brzoim zaradom počinju s klađenjem, a zatim to polako prerasta u ovsinosti koje se jako teško riješiti”, naveo je Milavica u obrazloženju.

Čitaj još:   ZIMA NAM SE VRATILA: Snijeg i minusi i do kad će trajati nagla promjena vremena… (foto)

On tvrdi da kladionice koriste blizinu školama kako bi na velikom odmoru privukli mlade ljude.

“Tako roditelji skoro svako jutro iz svojih, obično skromnih, kućnih budžeta djeci daju novac za jelo. Međutim, mladi, vođeni duhom vremena izigravaju roditeljsko povjerenje i novac koji dobiju troše ispunjavajući tikete u sportskim kladionicama. Dosadašnja zaštita od štetnih uticaja kao što je minimalna udaljenost od 100 metara od vjerskih i školskih objekata ne predstavja udaljenost koja bi na ovaj problem značajnije utjecala”, naveo je on te pozvao Skupštinu KS da se izjasni o ovoj inicijativi navodeći da inicijativa ima svrhu i opravdanost.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši