ZARAZNI VIRUS USRED JULA : Odrasli u većoj opasnosti, poziva se na posebnu OPREZNOST…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Varičela ili ovčje boginje, u ljetnjem periodu nije uobičajena, veliki broj građana, djece tako i odraslih, zaraženo je ovim virusom…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 24. 07.2019… 08: 59…  ZARAZNI VIRUS USRED JULA : Odrasli u većoj opasnosti, poziva se na posebnu OPREZNOST…

Prema izvještaju o zaraznim bolestima Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, godišnje se u našoj zemlji prijavi između 33.000 i 45.000 slučajeva oboljelih od varičela, uglavnom djece. Ipak, primer da i odrasli, i to usred ljeta, mogu da se zaraze, pokazuje slučaj doktora Ljubiše Jeremića:

Pojava varičela, poznatih kao ovčje boginje, u ljetnjem periodu nije uobičajena, međutim, veliki broj građana, kako djece tako i odraslih, zaraženo je ovim virusom.

Doktori naglašavaju da jednom kada virus uđe u organizam, ostaje cijelog života, te se, usled pada imuniteta, može ponovo reaktivirati.

Čitaj još:   PAPA FRANJO OČITAO BUKVICU NOVIM BISKUPIMA: „Ne ponašajte se kao PRINČEVI i GAZDE...“!

Iz Instituta “Dr Milan Jovanović Batut” nije dobijen konačan podatak koliko je ljudi oboljelo od ovčjih boginja od početka ove godine, ali napominju da “su smrtni ishodi koji se mogu dovesti u vezu sa obolevanjem od varičela poslednji put registrovani 2011, kada su prijavljena tri”.

Međutim, infektolog Dragan Delić rekao je da kod varičela retko dolazi do komplikacija:

Komplikacije nisu česte, a kod djece je to najčešće upala malog mozga. Odrasli su u većoj opasnosti, jer komplikacija može biti upala pluća ili srednjeg uha. Nema zaštite od ovih boginja, ko bude izložen, biće i zaražen, ako nije preležao. Ipak, nema razloga za paniku, riječ je o dobroćudnoj virusnoj osipnoj groznici.

O TRENUTNOJ ZARAZI I VIRUS USRED JULA OBARA I MLADE I STARE: Odrasli u većoj opasnosti, poziva se na posebnu OPREZNOST!!! Pričaće se i pisati i u narednom periodu…

Čitaj još:   DOBOJ: Prilikom pretresa oduzeti trombloni, eksploziv, bombe i puške... (foto)

izvor Srbija danas

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *