Zuka Ališpago, uhapšen: Svi se pitaju kako je Ališpago u ovakom fizičkom stanju mogao pretući policajca… (video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zulfikar Ališpago, nekadašnji komandant odreda “Zulfikar” uhapšen nakon što je fizički napao policajca koji je zaustavio njegov automobili na cesti kod Hadžića…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanje, vijesti, četvrtak , 25. 07.2019… 18: 59…  Zuka Ališpago uhapšen: Svi se pitaju kako je Ališpago u ovakom fizičkom stanju mogao pretući policajca… (video)

Saobraćajni policajac zaustavio je sinoć oko 20.30 sati Ališpagin automobil u redovnoj kontroli, nakon čega je fizički napadnut, a tom prilikom mu je Ališpago nanio fizičke povrede zbog kojih je prebačen na KUM Kliničkog Univerzitetskog centra u Sarajevu.

Na video- snimku kojeg ekskluzivno objavljuje portal “Slobodna Bosna” vidljivo je kako je Zulfikar Ališpago uz dosta teškoća i uz pomoć policajca koji ga je sproveo jedva uspio izaći iz policijskog automobila i ući u zgradu Kantonalnog tužiteljstva. Kako je u tako lošem fizičkom stanju uspio sinoć nasrnuti na profesionalnog policajca i nanijeti mu ozbiljne ozljede, teško je objasniti i razumjeti.

Čitaj još:   PIJANE DJEVOJČICE, POVRAĆAJU U GRADSKOM PREVOZU: Društvene mreže PODIJELJENE, je li to najveći problem to što su MLADE...

Zulfikaru Ališpagi se već godinama na Sudu Bosne i Hercegovine sudi za ratne zločine koje je njegova jedinica “Zulfikar” počinila tokom rata u Bosni i Hercegovini. Neki od njegovih najbližih suradnika i suboraca, poput Nihada Bojadžića, osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne zbog zločina nad Hrvatima u Hercegovini.

Suđenje Zulfikaru Ališpagi više puta je prekidano zbog bolesti opuženog, pa je nakon trogodišnje pauze tokom koje se Ališpago liječio u Turskoj i Njemačkoj, uz odobrenje ljekara, prošle godine napokon nastavljeno pred Sudom Bosne i Hercegovine.

izvor (SB)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *