IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Daily Mail o “Bh. tenku”: Bježao iz škole u mekteb, radije bio gladan nego prišao da jede svinjetinu…

SEAD KOLAŠINAC, kome je “Vjera odigrala značajnu ulogu u odgoju, podsjećaju engleski mediji… ”

LONDON: Svijet, Crna Hronika, Sport, fudbal, Zanimljivosti, vijesti, petak, 26. 07.2019… 18: 59… Daily Mail o “Bh. tenku”: Bježao iz škole u mekteb, radije bio gladan nego prišao da jede svinjetinu…

Naoružani pljačkaši namjerili su se na pogrešnog čovjeka kada su iz zasjede napali čovjeka kojeg zovu Tenk.

Sead Kolašina jučer se obračunao sa naoružanim napadačima, koji su s nožem u ruci napali njega i saigrača Mesuta Ozila. 

Sead Kolašinac, fudbalski A reprezentativac BiH, rođen je u Njemačkoj, gdje su njegovi roditelji otišli iz ratnog vihora u BiH, podsjeća Daily Mail, koji je engleskoj javnosti predstavio novog heroja iz drugog ugla.

Naglasili su da uživa u svojim prilično kul nadimcima – “Razbijač” i “Tenk”.

– Sve je u genetici – rekao je jednom prilikom Faik Kolašinac, otac našeg reprezentativca o fizičkoj konstituciji svoga sina.

Porodica Kolašinac naselila se u Karlsruheu gdje je Faik radio u lokalnoj fabrici Mercedes- Benza, kako bi izdržao ženu i djecu.

– Njemačkoj zahvaljujem za sve, baš kao i moja porodica – rekao je Kolašinac 2017. godine dodavši:

– U to vrijeme izbjeglicama nije bilo lako. U mojoj zemlji je bio rat, a nije bilo lako otići u Njemačku i dobiti podršku i dom. Njemačka nam je to omogućila.

Čitaj još:   STRAVA U HAGU: Vatrogasci i Hitna tragaju za ljudima, panika na ulici... (foto)

Mladi Sead, koji se tada rijetko viđao bez lopte u nogama, ubrzo je privukao pažnju njemačkih klubova, ali nikada nije zaboravio svoje korijene.

Svakog vikenda bi se vraćao kući jer je volio majčinu kuhinju, burek i tradicionalne kolače. Cijela porodica godišnje dolazi u selo Domanovići kod Čapljine, gdje su Seadovi roditelji živjeli do rata. Faik je nekoliko puta do sada govorio kako Kolašinac voli da je među svojim narodom.

Sead je i u Engleskoj nastavio tradicionalno porodični život. Prošlog mjeseca u Badenu (Njemačka) je oženio dugogodišnju djevojku Janu.

Upoznao ju je dok je igrao u dresu njemačkog Schalkea, gdje se upoznao i postao prijatelj i sa Mesutom Ozilom, a njih dvojicu zbližila je vjera (obojica su muslimani).

– Vjera je odigrala značajnu ulogu u Kolašinčevom odgoju. Sead je često bježao iz škole da bi išao u mekteb u džamiju. Njegov otac je ponosno izjavio kako bi njegov sin radije bio gladan nego da jede svinjetinu – piše Daily Mail.

Izvor: iBalkan.net/Daily Mail

Čitaj još:   "SEJO BRATE, ŠTA TI RADIŠ OVDJE?": MESUT ÖZIL se našalio s KOLAŠINCEM na putu od Arsenala do Fenera

SEAD Kolašinac jedini igrač na vjenčanju Mesuta Ozila

Defanzivac Arsenala Sead Kolašinac zbog povrede je otkazao nastup selektoru Read more

Komentariši