IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI SUKOBA: Šta se desilo neposredno prije nego što je Ajla upucala Denisa?

Tužilaštvo KS uputilo je sarajevskom Kantonalnom sudu prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Ajlu Sadiković (30), koja je u pucnjavi koja se prekjučer dogodila u sarajevskom naselju Ciglane ranila svog supruga Denisa…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 26. 07.2019… 16: 59…  DETALJI SUKOBA: Šta se desilo neposredno prije nego što je Ajla upucala Denisa?

Ajli Sadiković se na teret stavlja pokušaj ubistva, a pritvor je predložen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te zbog uznemirenja javnosti.

Ona je, podsjećamo, nakon svađe i fizičkog sukoba na parkingu, iz “tetejca”, za koji je imala dozvolu, pucala na supruga sa kojim se razvodi, pogodivši ga u stomak.

Kako saznajemo, metak je na njegovu sreću prošao par centimetara pored trbušne arterije, ne povrijedivši nijedan vitalni organ.

Svađa među supružnicima eskalirala je zbog brakorazvodne parnice, koja je u toku.

– Nisam imala namjeru da ga ubijem niti da ga povrijedim. Teško mi je sada i žao mi je što se sve tako desilo – kazala je prilikom saslušanja u Tužilaštvu Ajla Sadiković, koja je osumnjičena za pokušaj ubistva.

Sarajevski advokat Džema Milaimi-Hasanagić kazala je da je Ajla kao pripadnica Oružanih snaga BiH imala urednu dozvolu za nošenje pištolja CZ M57 kalibra 7,62 milimetra.

Čitaj još:   STEŽE SE OBRUČ OKO PREDSJEDNIKA SRBIJE: Majka VELJE NEVOLJE žrtve progovorila- "Moj sin je bio u kontaktu sa..." (foto)

– To nije sporno, ona je kao vojno lice imala urednu dozvolu. Ona je miran tip osobe i nikada u životu ranije nije upotrijebila vatreno oružje – kazala je advokat Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Sadiković.

Bračne razmirice i ljubomora doveli su do toga da je Ajla pokrenula brakorazvodnu parnicu. Kobnog dana on ju je pozvao da dođe u kafić da razgovaraju. Pristala je jer je željela da se dogovore kako bi razvod protekao što bezbolnije.

Međutim, došlo je do svađe koja je eskalirala na parkingu, gdje ju je Denis bukvalno ugurao u auto, ali je ona uspjela izaći iz vozila. Denis je potom nasrnuo na nju i šakama je udarao, na šta je ona iz tašne izvukla „tetejac“ i pucala.

U blizini se našao policajac koji nije bio na dužnosti Nihad Zolj te ju je razoružao i pozvao svoje kolege.

Sadikoviću su ljekari u KCUS-u konstatovali lakše povrede, ali je zbog oštećenja mišića zadržan na Ortopediji.

Čitaj još:   NAŠ PREDLOG: Pojedite 12 šljiva dnevno... (foto)

izvor (S.B)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši