DETALJI SUKOBA: Šta se desilo neposredno prije nego što je Ajla upucala Denisa?

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tužilaštvo KS uputilo je sarajevskom Kantonalnom sudu prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Ajlu Sadiković (30), koja je u pucnjavi koja se prekjučer dogodila u sarajevskom naselju Ciglane ranila svog supruga Denisa…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 26. 07.2019… 16: 59…  DETALJI SUKOBA: Šta se desilo neposredno prije nego što je Ajla upucala Denisa?

Ajli Sadiković se na teret stavlja pokušaj ubistva, a pritvor je predložen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te zbog uznemirenja javnosti.

Ona je, podsjećamo, nakon svađe i fizičkog sukoba na parkingu, iz “tetejca”, za koji je imala dozvolu, pucala na supruga sa kojim se razvodi, pogodivši ga u stomak.

Kako saznajemo, metak je na njegovu sreću prošao par centimetara pored trbušne arterije, ne povrijedivši nijedan vitalni organ.

Čitaj još:   Milo Đukanović, poručio: "HAJKA PROTIV CRNE GORE ZASNOVANA BESPRIZORNIM LAŽIMA"... (foto)

Svađa među supružnicima eskalirala je zbog brakorazvodne parnice, koja je u toku.

– Nisam imala namjeru da ga ubijem niti da ga povrijedim. Teško mi je sada i žao mi je što se sve tako desilo – kazala je prilikom saslušanja u Tužilaštvu Ajla Sadiković, koja je osumnjičena za pokušaj ubistva.

Sarajevski advokat Džema Milaimi-Hasanagić kazala je da je Ajla kao pripadnica Oružanih snaga BiH imala urednu dozvolu za nošenje pištolja CZ M57 kalibra 7,62 milimetra.

– To nije sporno, ona je kao vojno lice imala urednu dozvolu. Ona je miran tip osobe i nikada u životu ranije nije upotrijebila vatreno oružje – kazala je advokat Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Sadiković.

Bračne razmirice i ljubomora doveli su do toga da je Ajla pokrenula brakorazvodnu parnicu. Kobnog dana on ju je pozvao da dođe u kafić da razgovaraju. Pristala je jer je željela da se dogovore kako bi razvod protekao što bezbolnije.

Čitaj još:   Vic dana Policajac i plavuša...

Međutim, došlo je do svađe koja je eskalirala na parkingu, gdje ju je Denis bukvalno ugurao u auto, ali je ona uspjela izaći iz vozila. Denis je potom nasrnuo na nju i šakama je udarao, na šta je ona iz tašne izvukla „tetejac“ i pucala.

U blizini se našao policajac koji nije bio na dužnosti Nihad Zolj te ju je razoružao i pozvao svoje kolege.

Sadikoviću su ljekari u KCUS-u konstatovali lakše povrede, ali je zbog oštećenja mišića zadržan na Ortopediji.

izvor (S.B)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *