ORA RIBARIĆE NOVI PAZAR 2019- Dolazak brigadira

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Poziv od Kasima Zoranica da budem dio tima koji će pokušati da organizuje radnu akciju “ORA RIBARIĆE NOVI PAZAR 2019”, je izazov koji sam sa oduševljenjem prihvatio . Za trenutak sam se vratio u mladost i kroz glavu mi je prošlo svih sedam radnih akcija na kojima sam ranije bio. Čini mi se da bih i danas mogao ispričati detalje svake akcije u kojoj sam učestvovao.

Da budem dio štaba i brinem o organizaciji, da vodim računa u informisanju i saradnji sa medijima, kao i da na kraju sve što je zanimljivo fotografišem, izazov je koji sam obieručke prihvatio i veoma ozbiljno shvatio.

Kada je Ministar Rasim Ljajić obilazio naselje “Laki i Bane“ i oduševljen priremama i uslovima za brigadire konstatovao kako “ova sjajna ideja ne smije ostati u okviru lokalnih medija” u izvanrednoj saradnji sa kolegama vidio sam dobru šansu. I zaista, nisam se prevario. Kolege su, svako na svoj način, maestralno ispratile ovaj, za naš grad istoriski događaj.

Prva besana noć, trema, uzbuđenje i dočekao sam jutro dolaska brigada u naš Novi Pazar. Kada sam vidio da iz autobusa izlaze brigadiri, činilo mi se da srce hoće da iskoči iz grudi od meraka.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: HARIS TRTOVAC, ŠAMPION DRŽAVE ...

Prva nam stiže brigada iz Lopara, iz Bosne i Hercegovine. Stisak ruke topla dobrodošlica i smještaj po spavaonicama, u krevetima koje nam je nesebično posudila vojska Srbije. Odmah se ide na zaduženje uniformi koje je, moramo i to reći, dizajnirao komandant naselja Nedžad Eminović, a kojima su svi oduševljeni. Stigle su potom i brigade iz Makedonije – Ohrida i Kumanova.

U naselju Laki i Bane sve je kao u košnici. Prosto nevieroavatno, ali gdje god da se okreneš, vide se najpre osmiesi na licima akcijasa. Mi u štabu se trudimo da svako u skladu sa zaduženjima pomognemo brigadirima da se snađu, jer nije mali broj onih kojima je ovo i prva radna akcija. Volonteri iz Kancelarije za mlade daju sve od sebe da svoje nove drugare upoznaju sa naseljem i onim što ih očekuje ovih dana.

Komadant naselja je na sve mislio pa je tako u naselje donijeta i šivaća mašina, da brigadiri mogu na licu mjesta prekrojiti svoju unifiormu i prilagoditi je sebi . Ljubazna radnica na mašini im, uz osmjeh, pruža stručnu pomoć da na kraju sve ispadne kako treba I baš kako su zamislili.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 1. novembar 2019. godine

Kada su sve brigade smještene po spavaonicama, organizovan je i ručak . Nakon toga, brigadiri su imali priliku da, u društvu volontera obiđu grad i saznaju gdje su došli.

Akcijaši su odmah osvoili simpatije građana Pazara. Brigadiri su imali slobodno veče i priliku da ponovo uživaju u gradu a društvo su im pravili neumorni volonteri.

Povečereje ili vrijeme za spavanje je tačno u 23 h i to se pravilo poštuje cijele radne nedelje. Dežurna brigada se postarala da sve funkcionise besprijekorno.

Autor-Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši