IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ORA RIBARIĆE NOVI PAZAR 2019- Dolazak brigadira

Poziv od Kasima Zoranica da budem dio tima koji će pokušati da organizuje radnu akciju “ORA RIBARIĆE NOVI PAZAR 2019”, je izazov koji sam sa oduševljenjem prihvatio . Za trenutak sam se vratio u mladost i kroz glavu mi je prošlo svih sedam radnih akcija na kojima sam ranije bio. Čini mi se da bih i danas mogao ispričati detalje svake akcije u kojoj sam učestvovao.

Da budem dio štaba i brinem o organizaciji, da vodim računa u informisanju i saradnji sa medijima, kao i da na kraju sve što je zanimljivo fotografišem, izazov je koji sam obieručke prihvatio i veoma ozbiljno shvatio.

Kada je Ministar Rasim Ljajić obilazio naselje “Laki i Bane“ i oduševljen priremama i uslovima za brigadire konstatovao kako “ova sjajna ideja ne smije ostati u okviru lokalnih medija” u izvanrednoj saradnji sa kolegama vidio sam dobru šansu. I zaista, nisam se prevario. Kolege su, svako na svoj način, maestralno ispratile ovaj, za naš grad istoriski događaj.

Prva besana noć, trema, uzbuđenje i dočekao sam jutro dolaska brigada u naš Novi Pazar. Kada sam vidio da iz autobusa izlaze brigadiri, činilo mi se da srce hoće da iskoči iz grudi od meraka.

Prva nam stiže brigada iz Lopara, iz Bosne i Hercegovine. Stisak ruke topla dobrodošlica i smještaj po spavaonicama, u krevetima koje nam je nesebično posudila vojska Srbije. Odmah se ide na zaduženje uniformi koje je, moramo i to reći, dizajnirao komandant naselja Nedžad Eminović, a kojima su svi oduševljeni. Stigle su potom i brigade iz Makedonije – Ohrida i Kumanova.

Čitaj još:   Filip Mijatov razvaljivao vrata, pokušao da pobjegne iz "Zadruge 3" poslije samo 2 dana! (foto i video)

U naselju Laki i Bane sve je kao u košnici. Prosto nevieroavatno, ali gdje god da se okreneš, vide se najpre osmiesi na licima akcijasa. Mi u štabu se trudimo da svako u skladu sa zaduženjima pomognemo brigadirima da se snađu, jer nije mali broj onih kojima je ovo i prva radna akcija. Volonteri iz Kancelarije za mlade daju sve od sebe da svoje nove drugare upoznaju sa naseljem i onim što ih očekuje ovih dana.

Komadant naselja je na sve mislio pa je tako u naselje donijeta i šivaća mašina, da brigadiri mogu na licu mjesta prekrojiti svoju unifiormu i prilagoditi je sebi . Ljubazna radnica na mašini im, uz osmjeh, pruža stručnu pomoć da na kraju sve ispadne kako treba I baš kako su zamislili.

Kada su sve brigade smještene po spavaonicama, organizovan je i ručak . Nakon toga, brigadiri su imali priliku da, u društvu volontera obiđu grad i saznaju gdje su došli.

Akcijaši su odmah osvoili simpatije građana Pazara. Brigadiri su imali slobodno veče i priliku da ponovo uživaju u gradu a društvo su im pravili neumorni volonteri.

Čitaj još:   UBICA koji hramlje i dalje ledi krv u žilama žitelja NOVOG PAZARA: UBISTVO mladog taksiste i vlasnika mjenjačnice još pod VELOM TAJNE

Povečereje ili vrijeme za spavanje je tačno u 23 h i to se pravilo poštuje cijele radne nedelje. Dežurna brigada se postarala da sve funkcionise besprijekorno.

Autor-Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši