IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Promocija Selektora, Faruk Hadžibegić, “Vjerujem u proces, nisam došao da pravim revoluciju…” (foto)

Faruk Hadžibegić, je kazao da je crnogorska reprezentacija već dosta toga dobrog uradila u prošlosti…

PODGORICA: Crna Gora, Soprt, Fudbal, vijesti, petak, 26. 07.2019… 15: 59… PODGORICA: Promocija Selektora, Faruk Hadžibegić, “Vjerujem u proces, nisam došao da pravim revoluciju…” 

Faruk Hadžibegić promovisan je danas u Kući fudbala za selektora crnogorske reprezentacije.

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac potpisao je ugovor do kraja 2020. godine.

U prvom obraćanju crnogorskom medijima, 61- godišnji trener poručio je da nije došao da pravi revoluciju, da vjeruje u proces, a da je crnogorska reprezentacija već dosta toga dobrog uradila u prošlosti.

– Treba izvući pozitivne stvari i pokušati ih nadograditi. Grb i reprezentacija treba da budu prioritet fudbalerima, da bi se izvukao maksimum. Uz uvažavanje svih okolnosti koje su se desile, neprihvatljivo je da Crna Gora bude posljednja u kvalifacionoj grupi sa samo dva boda i negativnom gol-razlikom – poručio je Hadžibegić.

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak je istakao da mu je čast što će sa klupe predvoditi “hrabre sokole”.

– Kada se postavilo ovo pitanje, rekao sam da mi je čast da budem selektor Crne Gore. Na sve ovo gledam kao sportsku i moralnu obavezu. Od prve utakmice moramo tražiti maksimum, kako bismo se nakon toga mogli pogledati u oči. Imamo solidnu selekciju, koja sticajem različitih okolnosti nije napravila očekivane rezultate. Imamo dobre uslove i podršku i na nama je da popravimo poziciiju. Nisam došao da pravim revoluciju, već da nadogradim ono što ekipa već ima, istakao je Hadžibegić.

Čitaj još:   PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika...

Nekadašnji reprezentativac SFR Jugoslavije, koji je u trenerskoj karijeri vodio mnoge klubove u Francuskoj, Turskoj i Španiji, kazao je da je motivisan za rad na novoj poziciji.

– Volim ovaj prostor, odlično poznajem Dejana Savićevića, znam njegove ambicije, a i ja sam ambiciozan čovjek. Vjerujem u kvalitet ovog naroda i nije logično da Crna Gora još nije igrala Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Ukazala se prilika da dođem ovdje i osjećam se kao u svojoj kući, kazao je novi selektor “sokola”.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević kazao je da reprezentacija i u ovom takmičarskom ciklusu ima ambicije, pa su i pred novim selektorom postavljeni ciljevi.

– Da se nije desilo ono što se desilo u Bugarskoj, imali bismo četiri boda i bili bismo ravnopravni u borbi za visok plasman. Ovako, sve je teže, ali bez obzira na to tražićemo od selektora da igramo što bolje, da pokušamo da uzmemo što više bodova i da se spremamo za ono što nas čeka u budućnosti. Do kraja godine imamo šest utakmica, u martu i u junu naredne godine igraćemo i dosta prijateljskih mečeva, a onda kreće i novi ciklus Lige nacija. Prema tome, imaćem dosta vremena da se upoznamo sa novim selektorom, a i on sa nama – kazao je Savićević, koji je bio saigrač Hadžibegića u reprezentaciji SFRJ na Mundijalu u Italiji 1990.

Kao jedan od motiva da preuzme Crnu Goru, Hadžibegić koji je nekadašnji trener Betisa, Sošoa i mnogih drugih klubova naveo je činjenicu da Crna Gora još nije igrala veliko takmičenje.

Čitaj još:   Donijeta odluku o SASLUŠANJU ministarke Vesne BRATIĆ (video)

– Uz svo poštovanje za ostale, nije Crna Gora slabija od ostalih selekcija okolo koje su igrale veliko takmičenje.

Hadžibegić je istakao i da ga je privuklo i to što je ambiciozan trener, što voli izazove, ali i što ga privlači da radi na ovim prostorima.

– Došao sam u Crnu Goru, osjećam se kao u svojoj kući…

izvor vijesti.cg

Eskobar: OPASNO je dijeliti sve informacije sa novom Vladom CRNE GORE

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Read more

POST KOJI JE OTKRIO ISTINU: Napravimo jak narodni pokret, SPASIMO CRNU GORU!

Ovaj post na Fejsbuku doživio je nepodijeljenu podršku pristalica crnogorske Read more

Je li gladna Crna Gora ili joj prijeti glad?

Poskupljenje energenata svakog drugog utorka ozbiljno zabrinjava građane Crne Gore. Read more

Na popisu ipak ostaju pitanja o jeziku, naciji i vjeri

Odbijen prijedlog grupe nevladinih organizacija da na popisu stanovništva u Read more

Komentariši