IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Promocija Selektora, Faruk Hadžibegić, “Vjerujem u proces, nisam došao da pravim revoluciju…” (foto)

Faruk Hadžibegić, je kazao da je crnogorska reprezentacija već dosta toga dobrog uradila u prošlosti…

PODGORICA: Crna Gora, Soprt, Fudbal, vijesti, petak, 26. 07.2019… 15: 59… PODGORICA: Promocija Selektora, Faruk Hadžibegić, “Vjerujem u proces, nisam došao da pravim revoluciju…” 

Faruk Hadžibegić promovisan je danas u Kući fudbala za selektora crnogorske reprezentacije.

Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac potpisao je ugovor do kraja 2020. godine.

U prvom obraćanju crnogorskom medijima, 61- godišnji trener poručio je da nije došao da pravi revoluciju, da vjeruje u proces, a da je crnogorska reprezentacija već dosta toga dobrog uradila u prošlosti.

– Treba izvući pozitivne stvari i pokušati ih nadograditi. Grb i reprezentacija treba da budu prioritet fudbalerima, da bi se izvukao maksimum. Uz uvažavanje svih okolnosti koje su se desile, neprihvatljivo je da Crna Gora bude posljednja u kvalifacionoj grupi sa samo dva boda i negativnom gol-razlikom – poručio je Hadžibegić.

Iskusni bosanskohercegovački stručnjak je istakao da mu je čast što će sa klupe predvoditi “hrabre sokole”.

– Kada se postavilo ovo pitanje, rekao sam da mi je čast da budem selektor Crne Gore. Na sve ovo gledam kao sportsku i moralnu obavezu. Od prve utakmice moramo tražiti maksimum, kako bismo se nakon toga mogli pogledati u oči. Imamo solidnu selekciju, koja sticajem različitih okolnosti nije napravila očekivane rezultate. Imamo dobre uslove i podršku i na nama je da popravimo poziciiju. Nisam došao da pravim revoluciju, već da nadogradim ono što ekipa već ima, istakao je Hadžibegić.

Čitaj još:   NOVA NESREĆA: Eksplozija i požar na gasovodu u Turskoj nakon zemljotresa... (foto, video)

Nekadašnji reprezentativac SFR Jugoslavije, koji je u trenerskoj karijeri vodio mnoge klubove u Francuskoj, Turskoj i Španiji, kazao je da je motivisan za rad na novoj poziciji.

– Volim ovaj prostor, odlično poznajem Dejana Savićevića, znam njegove ambicije, a i ja sam ambiciozan čovjek. Vjerujem u kvalitet ovog naroda i nije logično da Crna Gora još nije igrala Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Ukazala se prilika da dođem ovdje i osjećam se kao u svojoj kući, kazao je novi selektor “sokola”.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević kazao je da reprezentacija i u ovom takmičarskom ciklusu ima ambicije, pa su i pred novim selektorom postavljeni ciljevi.

– Da se nije desilo ono što se desilo u Bugarskoj, imali bismo četiri boda i bili bismo ravnopravni u borbi za visok plasman. Ovako, sve je teže, ali bez obzira na to tražićemo od selektora da igramo što bolje, da pokušamo da uzmemo što više bodova i da se spremamo za ono što nas čeka u budućnosti. Do kraja godine imamo šest utakmica, u martu i u junu naredne godine igraćemo i dosta prijateljskih mečeva, a onda kreće i novi ciklus Lige nacija. Prema tome, imaćem dosta vremena da se upoznamo sa novim selektorom, a i on sa nama – kazao je Savićević, koji je bio saigrač Hadžibegića u reprezentaciji SFRJ na Mundijalu u Italiji 1990.

Kao jedan od motiva da preuzme Crnu Goru, Hadžibegić koji je nekadašnji trener Betisa, Sošoa i mnogih drugih klubova naveo je činjenicu da Crna Gora još nije igrala veliko takmičenje.

Čitaj još:   CRNA GORA: MINISTARSTVO ŠOVINIZMA

– Uz svo poštovanje za ostale, nije Crna Gora slabija od ostalih selekcija okolo koje su igrale veliko takmičenje.

Hadžibegić je istakao i da ga je privuklo i to što je ambiciozan trener, što voli izazove, ali i što ga privlači da radi na ovim prostorima.

– Došao sam u Crnu Goru, osjećam se kao u svojoj kući…

izvor vijesti.cg

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši