IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRAMNA PORUKA: U Srebrenici postavljena ploča “svirepo stradalim od muslimanskih zločinaca…”

U, Srebrenici su danas na zgradi stare policijske stanice članovi srpskih udruženja iz Srebrenice ponovo postavili spomen ploču posvećenu “srpskim mučenicima koji su ostali u enklavi Srebrenica” i “svirepo stradali od muslimanskih zločinaca”.

SREBRENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 26. 07.2019… 17: 59… SRAMNA PORUKA: U Srebrenici postavljena ploča “svirepo stradalim od muslimanskih zločinaca…” 

Predsjednik Skupštine općine Srebrenica Nedib Smajić i zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić osudili su najnovije postavljanje ploče u režiji srpskih udruženja na zgradi stare policijske stanice gdje su u maju 1992. godine na najsuroviji način ubijeni Bošnjaci.

Name, u Srebrenici su danas na zgradi stare policijske stanice članovi srpskih udruženja iz Srebrenice ponovo postavili spomen ploču posvećenu “srpskim mučenicima koji su ostali u enklavi Srebrenica” i “svirepo stradali od muslimanskih zločinaca”.

Čitaj još:   SCENE DA SE PAMTE: Poslušajte Izetbegović govori engleski, šta Bećirović kaže na sve to i urnebesnu reakciju Hadžikadića... (foto, video)

“Ponovno nelegalno postavljanje ploče je vid i otvorena provokacija Bošnjaka. Na provokacije u saradnji s udruženjima Bošnjaka ćemo odgovoriti na adekvatan način. Obilježit ćemo stradanje Bošnjaka u zgradi stare policijske stanice, i postaviti ploču koja će podsjećati na stradanje bošnjačkog naroda”, naveli su Fejzić i Smajić.

Pozvali su načelnika, nadležno odjeljenje u Općini, policijske agencije, visoke zvaničnike kao i međunarodne predstavnike da reagiraju, i ne dozvole da se u Srebrenici naruši sigurnosna situacija, te da se postavljena ploča ukloni.

izvor FENA

TEBI, “GOSPOĐO” EVROPO!

Obraćam ti se sa “ gospođo “ , jer su Read more

Komentariši