IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Čedomir Lukić: Smetaju Srbi koji vole BiH, a mnogo nas je više nego što misle Nikola Špirić i Mile Dodik…

Predsjednik Glavnog odbora SDA Čedomir Lukić prokomentarisao je navode potpredsjedavajućeg Doma naroda PS BiH i potredsjednika SNSD-a Nikole Špirića na njegov račun…

SARAJEVO: BiH, vijesti, nedelja, 28. 07.2019… 13: 59…  Čedomir Lukić: Smetaju Srbi koji vole BiH, a mnogo nas je više nego što misle Nikola Špirić i Mile Dodik…

U Sarajevu je Predsjednik Glavnog odbora SDA Čedomir Lukić prokomentarisao je navode potpredsjedavajućeg Doma naroda PS BiH i potredsjednika SNSD-a Nikole Špirića na njegov račun.

“Špirić može da govori u ime samo onih koji ne vole ovu državu. Neprirodno je kada ljudi ne vole svoju državu. Ovo je država svih njenih naroda i građana, i prirodno je volimo i poštujemo. To je civilizacijska razlika između mene i Špirića. A mnogo je više nas Srba, iskrenih patriota, koji volimo Bosnu i Hercegovinu, nego što on misli i nego što mu odgovara. To mu i smeta, ali neka ne brine za nas”, kazao je Lukić.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 4. maj 2022. godine...

Sve iskrene bh. patriote, navodi on, znaju dobro ko je i šta je Nikola Špirić, i on nikada neće moći diskreditirati SDA. 

“Stranka demokratske akcije je bila najjači stub borbe za očuvanje države Bosne i Hercegovine i njene multietničke supstance, koji su pokušali da unište ovakvi kao Špirić. SDA ih je spriječila i ona je garant da nikada neće uspjeti uništiti ovu državu”, istaknuo je Lukić.

Podsjetimo, Špirić je danas reagirajući na Lukićevo iznošenje zaključaka Glavnog odbora SDA između ostalog izjavio da “nije dovoljno da samo Čedomir od svih Srba u BiH vjeruje zaključcima SDA, nego trebaju da povedu računa o tome da grade zajednicu koja odgovara svima, onako kako je propisao Dejtonski sporazum”.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši