IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Čedomir Lukić: Smetaju Srbi koji vole BiH, a mnogo nas je više nego što misle Nikola Špirić i Mile Dodik…

Predsjednik Glavnog odbora SDA Čedomir Lukić prokomentarisao je navode potpredsjedavajućeg Doma naroda PS BiH i potredsjednika SNSD-a Nikole Špirića na njegov račun…

SARAJEVO: BiH, vijesti, nedelja, 28. 07.2019… 13: 59…  Čedomir Lukić: Smetaju Srbi koji vole BiH, a mnogo nas je više nego što misle Nikola Špirić i Mile Dodik…

U Sarajevu je Predsjednik Glavnog odbora SDA Čedomir Lukić prokomentarisao je navode potpredsjedavajućeg Doma naroda PS BiH i potredsjednika SNSD-a Nikole Špirića na njegov račun.

“Špirić može da govori u ime samo onih koji ne vole ovu državu. Neprirodno je kada ljudi ne vole svoju državu. Ovo je država svih njenih naroda i građana, i prirodno je volimo i poštujemo. To je civilizacijska razlika između mene i Špirića. A mnogo je više nas Srba, iskrenih patriota, koji volimo Bosnu i Hercegovinu, nego što on misli i nego što mu odgovara. To mu i smeta, ali neka ne brine za nas”, kazao je Lukić.

Sve iskrene bh. patriote, navodi on, znaju dobro ko je i šta je Nikola Špirić, i on nikada neće moći diskreditirati SDA. 

Čitaj još:   Brega prvi put u Novom Pazaru na Trgu za godišnjicu grada

“Stranka demokratske akcije je bila najjači stub borbe za očuvanje države Bosne i Hercegovine i njene multietničke supstance, koji su pokušali da unište ovakvi kao Špirić. SDA ih je spriječila i ona je garant da nikada neće uspjeti uništiti ovu državu”, istaknuo je Lukić.

Podsjetimo, Špirić je danas reagirajući na Lukićevo iznošenje zaključaka Glavnog odbora SDA između ostalog izjavio da “nije dovoljno da samo Čedomir od svih Srba u BiH vjeruje zaključcima SDA, nego trebaju da povedu računa o tome da grade zajednicu koja odgovara svima, onako kako je propisao Dejtonski sporazum”.

izvor agencije

IZVESNO JE SUOČENJE: Silovana Milena Radulović, moraće da se nađe “OČI U OČI” sa MIKOM Aleksićem… (foto)

PREDHODNO JE Tokom petočasovnog saslušanja glumica Milena Radulović otkrila Tužilaštvu, Read more

SMRT VELIKE GLUMICE: Mira Furlan izgubila bitku za život u 66. godini… (foto i video)

Jugoslavenska zvijezda s velikom karijerom u inostranstvu, je duže vrijeme Read more

NEMA ISTRAGE: Ostaje tajna, ko je DRITANU nudio 21 milion… (foto)

Advokat smatra da Dritan duguje objašnjenje javnosti, pogotovo zbog činjenice Read more

Komentariši