IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Glavni osumnjičeni za šverc tone kokaina Iljmija Frljučkić ili Majkl Dokovič iz Podgorice…

Hapšenjem 16 osumnjičenih i zapljenom oko tone kokaina i oduzimanjem više od dva miliona eura u gotovini okončana je međunarodna akcija kodnog naziva Familija je udarna mediska tema širom planete…

Pariz: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 28. 07.2019… 08: 59… Glavni osumnjičeni za šverc tone kokaina Iljmija Frljučkić ili Majkl Dokovič iz Podgorice…

Među glavnim osumnjičenim našao Podgoričanin Majkl Dokovič (60). On je rođen pod imenom Iljmija Frljučkić, a više puta je mijenjao identitet. Između ostalog, imao je dokumenta i na imena Majkl BugatiMajkl IljrianiŽivko Jović.

Poznat je po izvršenju više krivičnih djela kojima je stekao imovinu, a prema podacima istražitelja u ovoj akciji,u poslednje vrijeme živio je u Hrvatskoj.

Iz vile u Zagrebu organizovao je šverc tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Već dva mjeseca pritvoren je u Švajcarskoj, nakon što j euhapšen na aerodromu kada je došao da prekontroliše pošiljku 600 kilograma kokaina.

Akcijom Familija koordinirali su američka DEA i Europol, a istragu su pokrenule bezbjednosne službe Hrvatske. U okviru ovih hapšenja u Beogradu je izvršen pretres stana Dokoviča, prenosi Dan.

U ovoj akciji, kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, policija je pronašla i zaplijenila veću količinu novca različitih valuta i apoena, automobil “audi A8”, 10 luksuznih ručnih satova, falsifikovana dokumenta, četiri pištolja, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.

Podgoričanin je, prema sumnjama istražitelja, organizovao šverc kokaina preko privatnih aviona. Organizovao je stjuardese i putnike kako bi u torbama prebacio drogu velike vrijednosti na željenu adresu. Upravo tako je i uhapšen. Zasjeda Podgoričaninu postavljena je na više aerodroma očekujući da dođe u Francusku, odakle je trebalo da ode u Švajcarsku.

Čitaj još:   TEŠKO UBISTVO: STARI LJUBAVNIK (73) UBIO LJUBAVNICU(42)...

Nepunih 48 sati prije slijetanja aviona u Švajcarsku sa 600 kilograma kokaina istražitelji te zemlje i Francuske dobili su informaciju da će biti prokrijumčarena velika količina droge u privatnom avionu. Krajnjadestinacija bila je Švajcarska, u kojoj je Dokovič trebalo da sačeka “robu”. Zbog toga su Francuzi kofere sa drogom pustili da prođu kontrole pod nadzorom.

Ime Dokoviča, odnosno Frljučkića, poznato je još od 2000. godine po malverzacijama u Americi. Tada je u kratkom periodu nelegalno prisvojio oko tri i po miliona dolara.

Njega je Njujork tajms tada opisao kao jednog od najvećih prevaranata putem računara. Čim je postao predmet pažnje američkih istražitelja utvrdili su da je saradnik albansko-jugoslovenske mafije.

Na bankomatima je postavljao aparate sa kojih je skidao podatke klijenata i tako zaradio višemilionsku vrijednost. Više puta je protjerivan iz Amerike, ali se vraćao sa novim imenima. Jednom je čak bio pod istragom američke tajne službe kada je za oslobođenje obećao da će otkriti podatke o albanskoj mafiji. Ipak, nije im otkrio nijedan podatak na osnovu kojeg su mogli izvesti akciju.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 27. septembar 2018. godine

Osim pretresa stana Podgoričanina, u okviru međunarodne policijske akcije Familija pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su D.L. (46) iz Sremske Mitrovice i N.Č. (26), državljanku Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

izvor Cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši