HOROR U PAZAR-u: Ispovjest ranjenog Marukića,“Mislio sam da je infarkt, a onda sam vidio krv…”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Šerif Marukić, vlasnik televizije Jedinstvo iz Novog Pazara i nekadašnji najbliži saradnik Muamera Zukorlića, ranjen je hicem u leđa u pucnjavi koja se u petak oko 22.30 dogodila u Moskovskoj ulici u Novom Pazaru…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 28. 07.2019… 17: 59… HOROR U PAZAR-u: Ispovjest ranjenog Marukića, “Mislio sam da je infarkt, a onda sam vidio krv…”

Marukić u prvom trenutku nije bio svjestan da je pogođen iz vatrenog oružja, pa je sam sjeo u prvi taksi koji je naišao i krenuo u Opštu bolnicu u Novom Pazaru da zatraži pomoć ljekara.

“On je mislio da ima srčani udar. Tek u bolnici je utvrđeno da ga je metak pogodio u lijevu lopaticu, a zrno se zaustavilo blizu srca u grudnom košu”, kaže naš izvor.

Ranjeni Marukić nije životno ugrožen i očekuje se da bude operisan.

Čitaj još:   Detalji akcije "Scarface": Vlasnici kafića mjesečno plaćali od 500 do 3.000 KM reketa Kabilovićevoj grupi... (foto)

“Osjetio sam jak bol, pomislio sam na infarkt. Zaustavio sam taksi, rekao vozaču da me prebaci u bolnicu. Tek kasnije sam vidio krv, a ljekari su mi rekli da sam pogođen metkom”, ispričao Marukić.

Odmah poslije pucnjave, policija je blokirala taj dio Novog Pazara, ali napadač nije uhvaćen i za njim se još traga.

“Vlasnik televizije je ranjen u trenutku kada se iz poslastičarnice vraćao kući, a u prvim kontaktima s prijateljima, poslije ranjavanja, rekao je da ne zna ko bi i zbog čega mogao da puca u njega”, otkriva izvor Kurira.

Inače, Šerif Marukić ranije je bio jedan od najbližih saradnika tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, koji je sada poslanik u Skupštini Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja.

“Marukić se neko vrijeme bavio politikom, bio je potpredsjednik Skupštine grada Novog Pazara, ali je napustio Zukorlićevu stranku.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 25. septembar 2018. godine

Policija još uvijek ispituje motiv napada na vlasnika televizije.

“Istraga je u toku. Policija je obavila uviđaj, prikupila neke tragove. Žrtva nije vidjela ko je pucao i odakle, jer je bio okrenut leđima. Očekuje se da uskoro svi detalji budu poznati”, kaže izvor medija…

izvor Kurir.rs

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši