IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: OTKRILI KOJI SU POLITIČARI PRISLUŠKIVANI, Koštunica radio za Amerikance, Đinđić za Njemce, o Vuku Draškoviću je šok nad šokovima… (foto)

Lider Nove stranke i nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković kaže da je devedesetih godina cjelokupna opozicija bila na mjerama službe…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 31. 07.2019…  12: 57…  BEOGRAD: OTKRILI KOJI SU POLITIČARI PRISLUŠKIVANI, Koštunica za Amerikance, Đinđić za Njemce, o Vuku Draškoviću je šok nad šokovima…

Ja sam od 1996. bio na merama po nalogu Jovice Stanišića. Mene su nadzirali pod izgovorom ekstremizma i terorizma, kao i Vuka Draškovića. Opravdanje za nadziranje Zorana Đinđića im je bilo da se sumnja da je član nemačke obaveštajne službe, a Koštunicu su sumnjičili da radi za američku službu, navodi Živković.

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da je predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u kontinuitetu prisluškivan od 1995. godine – nekad i bez ikakvog sudskog naloga – a naročito od 2007. do 2012. godine.

– To je rađeno na jedan posebno perfidan način, preko kontrole telefona 12 do 14 osoba sa kojima je komunicirao – dodao je on.

Stefanović je novinarima rekao da su dvije od tih osoba pristale da im se objave imena, Goran Vesić i Vladimir Đukanović, dok ostali to nisu željeli, a svi su prisluškivani pod sumnjom da su „ekstremisti“, a da protiv njih svih tih godina nikad nije podignuta nijedna prijava niti optužnica za to.

Čitaj još:   ZAŠTO POZNATI PJEVAČI i PJEVAČICE KRIJU DA SU ZARAŽENI: ĆUTE ZBOG PARA ???

Pojavljuju se i informacije o nekim privatnim centrima koji su posedovali opremu za nadzor komunikacija, rekao je on novinarima poslije obilaska trećeg Erbasovog helikoptera H-145M koji je isporučen Helikopterskoj eskadrili MUP.

Prema mišljenju Stefanovića, iz svega se vidi jasna namjera da se prati Vučićeva komunikacija, kao i da je zanimljivo što su mijere BIA, a prije nje Resora Državne bezbjednosti produžavane godinama i sud je često to odobravao, a da protiv prisluškivanih nije pronađen nijedan dokaz o „ekstremizmu“…

Komunikacija je praćena samo sa tim ciljem, da bi se Vučić mogao prisluškivati i pratiti njegov rad, konstatovao je on. Stefanović je objasnio da je jedan period prisluškivanja Vučića i Nikolića bio 1995-2000. godine, sledeći 2000-2003, nekad bez ikakvog sudskog naloga, nekad sa njim, a onda je posebno intenzivirano od 2003. do 2012.

Čitaj još:   Užas u centru grada izbodeni muškarci u Francuskoj ulici: Policija traga za napadačima ... (foto)

izvor Mediji.rs

BEOGRAD: IRFAN MENSUR Opljačkan usred “bijelog dana” i to u centru grada…

Čuveni balkanski umjetnik i glumac Irfan Mensur opljačkan je u centru Read more

BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a Read more

BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

U posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski Read more

Komentariši