KOLINDA: U muslimanskim zemljama priča jednu priču, a u Izraelu i drugim zemljama- drugu…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Ta persona što se predsjednicom Hrvatske zove, već je od prije poznata po svojim stavovima i pokušajima dehumanizacije muslimana… poručio Reis Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 31. 07.2019…  10: 57…  KOLINDA: U muslimanskim zemljama priča jednu priču, a u Izraelu i drugim zemljama- drugu…

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini HuseinKavazović, ali i predsjednik Židovske zajednice u toj zemlji JakobFinci te veleposlanik BiH pri Ujedinjenim narodima SvenAlkalaj u srijedu su se pridružili osudama izjave koju je izraelski list Jerusalem Post pripisao hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović da Bosnom i Hercegovinom dominira “militantni islam”.

Reis Kavazvić nije birao riječi kojima je kvalificirao hrvatsku predsjednicu nazvavši je primjerom “najgore vrste političara”.

“Ta persona što se predsjednicom Hrvatske zove, već je od prije poznata po svojim stavovima i pokušajima dehumanizacije muslimana. To je jedna dvolična osoba, koja po muslimanskim zemljama priča jednu priču, a u Izraelu i drugim zemljama – drugu. Radi se o političkom oportunistu i ništa više. To je najgora vrsta političara”, izjavio je poglavar bosanskohercegovačkih muslimana .

Čitaj još:   STIPE Mesić: "Rekao sam da će se i Srbija na kraju kupati u krvi"...

Kavazvović je poručio Grabar Kitarović kako bi više pozornosti trebala obratiti na stanje u Hrvatskoj gdje, po njegovu sudu, jačaju “neofašističke snage”.

Prvi čovjek Židovske zajednice u BiH Finci bio je nešto blaži u kvalifikacijama, ali je također ustvrdio kako nije točno da u njegovoj zemlji dominira militantni islam…

“Nama koji živimo u Bosni i Hercegovini apsolutno je jasno da je hrvatska predsjednica polupala lončiće i da je govorila o nečemu što apsolutno ne stoji. Jasno je da u BiH žive tri naroda i ostali i bez obzira što smo pretrpjeli teška stradanja u proteklom ratu, čini mi se da se život odvija normalno i da živimo normalno i da je najmanje mjesto i vrijeme da se govori o tome da je BiH islamistička zemlja pod jakim utjecajem Irana i da na taj način prijeti Hrvatskoj i kršćanstvu uopće”, izjavio je Finci za regionalnu televiziju N1.

Kazao je kako su u BiH već naviknuli na ovakve izjave hrvatske predsjednice a dodao je da je najbolji način da se uvjeri kakvo je zapravo stanje taj da ona dođe u posjet njegovoj zemlji.

Čitaj još:   SRBI, GRADE GROBLJA NA TRI NIVOA: ZAPANJIĆETE se, treći etaž prvi podigao predak rokera iz SARAJEVA... (video)

Veleposlanik BiH pri UN-u Alkalaj koji se deklarira kao Židov na pisanje Jerusalem Posta regirao je posebnom izjavom dostavljenom bosanskohercegovačkim medijima u kojoj je tvrdnje o dominaciji radikalnog islama u BiH nazvao duboko uznemirujućima.

“Ako je točno preneseno, tvrdnje predsjednice su definitivno netočne i treba ih odbaciti kao takve”, izjavio je Alkalaj dodajući da se hrvatskoj predsjednici “ne može dopustiti da izmišlja neosnovane optužbe protiv svojih susjeda” pa tako ni protiv BiH koju je opisao kao “prozapadnjačku i demokratsku državu”...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši