IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Masnoća u krvi: Spas je u orasima, pasulju, luku…

Bijeli luk u dnevnoj dozi od samo 5 mg u tabletama, uspjeva da skine zavidnih 11 procenata holesterola…

ISTANBUL: Regija, recepti, vijesti, srijeda, 31. 07.2019…  22: 57…   Masnoća u krvi: Spas je u orasima, pasulju, luku…

Masnoća u krvi podrazumijeva holesterol i trigliceride koji predstavljaju skupinu spojeva važnu za izvor energije, građu svih stanica u organizmu te steroidne hormone.

Pojedine osobe muku muče sa masnoćama u krvi, a posebno holesterolom, iako ne pripadaju redu gurmana koji obožavaju kaloričnu hranu.

Naravno, isto se dešava i onima koji ne mogu da se pohvale zdravim načinom ishrane. Svima njima nutricionisti poručuju da je regulisanje masnoća i holesterola moguće uz pet ključnih namirnica.

Jabuke snižavaju “loš holesterol” za čak 38 odsto. Ali da bi se to postiglo, neophodno je njihovo redovno konzumiranje ili ispijanje soka.

Orasi obezbjeđuju najveći procenat zaštitnog “dobrog holesterola”.

Čitaj još:   Izgledi da se može dobiti dominantno muška Vlada CRNE GORE: Dritan Abazović, da ne dozvoli ovaj rodni dizbalans... (foto)

Pasulj, bogat vlaknastim materijama, može za samo mjesec i po da smanji holesterol za šest procenata.

Ovsene pahuljice su takođe bogate vlaknastim materijama i poznati neprijatelji štetnog holesterola…

Bijeli luk u dnevnoj dozi od samo 5 mg u tabletama, uspjeva da skine zavidnih 11 procenata holesterola. A za poboljšanje cirkulacije, dovoljno je u toku dana pojesti jedno čehno…

Ne postoji život bez masnoće u organizmu, ali problemi nastaju kada ona prelazi normalne granice u krvi. Srećom, na koncentraciju masnoće u krvi možemo utjecati stilom života i zdravim navikama (npr. tjelovježba, zdrava prehrana), a ako je potrebno mogu se propisati i lijekovi koji utječu na snižavanje masnoće u krvi…

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši