IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRAMP Donio ODLUKU: Albanci ga slave u potpunom TRANSU…

Kongresmen Džon Retklifa, je prije tri godine na Pan- nacionalnom ekonomskom forumu na Menhetnu pokazivao rukama velikoalbanski znak dvoglavog orla…

MENHETN: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 31. 07.2019…  20: 57…  TRAMP Donio ODLUKU: Albanci ga slave u potpunom TRANSU…

Američki predsjednik Donald Tramp imenovao je republikanskog kongresmena Džona Retklifa, za novog direktora Nacionalne obaveštajne službe SAD.

Nacionalna obavještajna služba nadzire rad svih 17 američkih agencija. Šef Bijele kuće je odluku objavio na Tviteru i dok Albanci slave

Nacionalna obavještajna služba nadzire rad svih 17 američkih agencija koje rade na tom polju, uključujući Centralnu obavještajnu agenciju (CIA) i Agenciju za nacionalnu bezbjednost (NSA), a Retklif treba da naslijedi dosadašnjeg šefa Dena Koutsa, koji se Trampom nije slagao po pitanju Rusije i Severne Koreje i odlazi sa funkcije 15. avgusta…

Veze Retklifa s Albancima u Americi datiraju pre Trampovog izvora za predsjednika SAD 2016, a nije poznato da li je on pri odluci o Retklifu znao za koga ovaj lobira ili mu je nakon lošeg odnosa koji je imao sa Koutsom jedino bilo važno da šef Nacionalne obaveštajne službe bude neko je bezrezervno odan njegovoj politici.

Čak Šumer, lider demokrata u Senatu, u kojem republikanci imaju većinu, kritikovao je imenovanje novog direktora Nacionalne obavještajne službe, kazavši da je “jasno da je kongresmen Retklif odabran zato što iskazao slijepu lojalnost predsjedniku Trampu”.

Čitaj još:   Raskrinkano "fašističko" licemerje Milomira MARIĆA: SAVO Manojlović ga opisao kao parazita... (foto, video)

Šef Bijele kuće je odluku objavio na Tviteru, poručivši da će Retklif, bivši državni tužilac SAD za oblast istočnog Teksasa, “voditi i inspirisati velika djela za zemlju koju voli”, na šta se Retklif juče šefu Bele kuće zahvalio u tvitu.

– Duboko sam zahvalan predsjedniku Trampu na prilici da vodim obavještajnu zajednicu naše nacije – naveo je Retklif, koji je do sada bio član Komiteta za obavještajne poslove Predstavničkog doma Kongresa.

Na ovoj društvenoj mreži imenovanje Retklifa obradovalo je Petrita Seljimija, koji se na Tviteru predstavlja kao bivši ministar spoljnih poslova Kosova.

– Gledao sam njegovo obraćanje na događaju koji je albanska dijaspora organizovala prije nekoliko godina, on snažno podržava nezavisnost Kosova i evroatlanske integracije Albanije i Kosova – tvrdi Seljimi.

Kako su prenijeli mediji na albanskom, “zadovoljstvo” zbog imenovanja Retklifa nije mogao da krije ni Ismet Smajlji, Albanac iz kosovskog mjesta Klina koji živi u Dalasu, a za kojeg se navodi da je “Albanac koji je najbliži teksaškom kongresmenu”. On je na Fejsbuku objavio da je Retklif “snažan prijatelj i snažna podrška Kosovu i albanskoj stvari na Balkanu”…

Čitaj još:   BORIS Mugoša: Prvi put imamo duplo negativno mišljenje na završni račun budžeta, u velikom broju ministarstava postupalo suprotno zakonu... (bonus, video)

izvor agencije ABC

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši