GDJE SE SVE BRUKALA Kolinde Grabar Kitarović… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Grabar Kitarović na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji bila ” zapaženija od Maradone da se grlila s oznojanim i polugolim fudbalerima…”

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 01. 08 .2019… 07: 57…  GDJE SE SVE BRUKALA Kolinde Grabar Kitarović…

Kratko nakon što je Kolnda Grabar Kitarović bila kritikovana, ali i osvojila “simpatije” mnogih svojim ponašanjem i navijanjem za hrvatsku fudbalsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, švajcarski list Tages-ancajger (TA) objavio je opširni članak o svim gafovima hrvaske predsednice…

Povodom nedavnog intervjua za austrijski Klajne cajtung, hrvatska predsjednica je govorila o izbjeglicama i bivšoj Jugoslaviji, a TA u tekstu Blamaže jedne predsjednice, da je ona “osudila izbjeglice i blamirala se bizarnim izjavama o staroj Jugoslaviji”, uz pitanje: “Šta se to događaja s hrvatskom predsjednicom.

List podsjeća da je Grabar Kitarović na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji bila ” zapaženija od Maradone” i da se grlila s oznojanim i polugolim fudbalerima”, ali da se sve to patriotski usmjerenim Hrvatima svidelo”.

Čitaj još:   DEMOLIRAO I USPOREDIO JE SA ŠEŠELJEM: „Kolinda Grabar- Kitarović je sponzoruša kriminalaca, izjavila da se ratni zločinac Slobodan Praljak borio…“ (foto)

Sve to se, međutim, promijenilo njenim izjavama za Klajne cajtung kada je u intervjuu, kako se navodi, “napala izbjeglice i migrante” opisujući ih kao “muškarce u borbenim godinama” i da je Evropska unija primila pogrešne izbjeglice.

Švicarski list zatim podsjeća da je u proteklih pola godine u Hrvatskoj poginulo više od deset izbjeglica i da nevladine organizacije izvještavaju da hrvatska policija prema izbjeglicama i migrantima na granici ka BiH primenjuje silu.

Hrvatska predsjednica je ušla u ofsajd izjavama o star, socijalističkoj Jugoslaviji, čiji je dio bila Hrvatska do proglašenja nezavisnosti 1991. godine – piše TA.

U ironičnom tonu list navodi i izjavu Grabar Kitarović da u bivšoj Jugoslaviji Hrvati nisu smijeli da se izjašnjavaju kao Hrvati, već su morali da dolaze iz Hvatske”.

List podsjeća i da Grabar Kitarović voli da sluša Marka Perkovića Tompsona, pjevača koji na svojim nastupima glorifikuje ustaštvo, a mediji ga nazivaju “bardom mržnje”.

Čitaj još:   SULEJMAN UGLJANIN U SARAJEVU, UZBURKAO DUHOVE: "Definisati Sandžak kao zasebni entitet, Bošnjaci Sandžaka doživljavaju BiH kao SVOJU NACIONALNU DRŽAVU..." (foto)

Podsjećaju i da je jedan od njenih prvih poteza po dolasku na predsjedničku funkciju bilo uklanjanje Titove biste s Pantovčaka.

Spominju i slučaj kad se Kitrović izvinila Hrvatima kada je u Dubrovniku djeci donjela na poklon čokoladice proizvedene u Srbiji.

– Hrvatska predsjednica ne dijeli proizvode nekadašnjeg agresora, obećala je da će to popraviti – rekla je tada podseća TA.

List piše i o izjavama hrvatske predsednice tokom posjete pripadnicima ustaške emigracije u Argentini, kada je rekli da su oni u toj zemlji našli prostor slobode.

TA je za kraj Grabar Kitarović preporučio čitanje Miroslava Krleže, uz opasku da je u bivšoj Jugoslaviji, još 1975. bilo više od 80 različitih vrsta jogurta i sličnih mlečnih proizvoda, pozivajući se na zvanične podatke iznjete u časopisu Mlekarstvo.

– Hrvatska predsjednica je tada imala osam godina – podsetio je TA…

izvor agencije Tages-ancajger (TA)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *