SARAJEVO: Objavljen kompletan program 25. SFF-a, najavljena”prava fešta”…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Interes za festival veći je nego ikad, 30 posto više potvrđenih gostiju nego prethodnih godina. Najave su optimistične i bit će to zaista prava fešta u Sarajevu”…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 01. 08 .2019… 19: 57…  SARAJEVO: Objavljen kompletan program 25. SFF-a, najavljena”prava fešta”…

Jubilarni 25. Sarajevo Film Festival će od 16. do 23. augusta predstaviti rekordnih 270 filmova u 18 različitih programa iz 56 zemalja, rekao je osnivač i direktor SFF-a Mirsad Purivatra na prijemu koji je u Botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja BiH upriličen povodom objave kompletnog programa SFF-a, objave programa Open Air i gostiju.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival bit će otvoren 16. augusta svjetskom premijerom filma “Sin” bh. rediteljice Ines Tanović. Film će biti prikazan u sklopu Open Air programa u kojem ćemo gledati filmove “Tuga i slava” Pedra Almodovara, “Jadnici” Ladja Lyja, “Parazit” Joon Ho Changa, “Šavovi” Miroslava Terzića, “To mora biti raj” Elie Suleimanis, “Lijepo doba” Nicolasa Bedosa i “Bilo jednom u Hollywoodu” Quentina Taranina. 

Čitaj još:   Dnevni Horoskop za ponedeljak 26. novembar 2018.

Među gostima ovog programa koji dolaze na Sarajevo Film Festival su reditelji Ladj Ly, Miroslav Terzić, Elia Suleiman, glumci Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djibril Zonga, Snežana Bogdanović, Jelena Stupljanin i drugi članovi glumačkih ekipa.

Online prodaja ulaznica počinje 3. augusta u 12 sati putem zvanične web stranice, a slobodna prodaja počinje 9. augusta u 10 sati u Box Officeu koji će biti smješten u BKC-u Sarajevo.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur rekao je kako je Turistička zajednica KS saradnju sa SFF-om počela 2017. godine ističući kako su ove godine napravili regionalnu promociju festivala.

Ponosan je, kaže, što Turistička zajednica KS prvi put finansira nagrade Srce Sarajeva za najbolji igrani film.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 26. septembar 2018. godine

Na kraju je dodao da je ovaj prijem organizovan u Zemaljskom muzeju kako bi skrenuli pažnju javnosti na važnost ove institucije kojoj je uručio vaučer u vrijednosti 100.000 KM.

izvor iBalkan.net/ FENA

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *