IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREBA ZNATI: Previše soli može da upropasti zdravlje i ugrozi život…

Ukoliko ste ljubitelj slane hrane i volite da dodate so u sve što možete, niste ni svijesvi šta radite svom tjelu i zdravlju...

ISTANBUL: Regija, recepti, vijesti, četvrtak, 01. 08 .2019… 22: 57…  TREBA ZNATI: Previše soli može da upropasti zdravlje i ugrozi život…

Ipak, previše soli dovodi do nadimanja. Jedna od glavnih uloga soli u telu jeste da pomaže u kontrolisanju nivoa tečnosti u organizmu, ali ukoliko jedete previše slane hrane zadržavaćete tečnost. Zato imate osećaj da vas pantalone malo zatežu s vremena na vreme, jer se zbog soli nadimate.

Posledica dugotrajne prekomIJerne upotrebe soli može da bude pojava kamenja u bubrezima, ali i užasnih glavobolja. Vremenom se javlja i povišeni pritisak koji se smatra jednim od najvećih ubica u modernom svijetu.

Kako biste tijelo vratili u ravnotežu važno je da se stalno hidrirate i jedete hranu koaj je bogata jodom. Ovakva strategija će vam na duge staze pomoći da se riješite visokog krvnog pritiska. Savjetujemo da se okrenete voću i povrću kao i da ručak za posao pripremate kod kuće i izbjegavate pekare i brzu hranu koja je pretrpana solju.

Čitaj još:   IVAN Brajović: Herojske žrtve Pljevljaka date za slobodu, svjedoče antifašističkom karakteru grada... (foto, video)

So je našem tijelu neophodna za pravilno funkcionisanje pa je ne treba u potpunosti izbaciti iz upotrebe. Kada kuhate koristite začine poput bibera i paprike kako biste začinili hranu i izbhegli upotrebu previše soli. Kada idete na ručak ili večeru u restoran obavezno zamolite konobara da naglasi kuharu da smanji so koju stavlja u jelo.

Kad god ste u prilici jedite sviježu hranu, piše Womanshealth. Budite oprezni jer i najneobičnije namirnice imaju u sebi izvjesne količine soli. Bez obzira koju hranu kupujete, obavezno čitajte etikete…

http://iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   Savjet za građansku kontrolu rada policije CRNE GORE: Pažljivo pratimo slučaj VUKA Vukovića, šefa obezbjeđenja ministra DANILA Šaranovića... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši