IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MARKO Gudurić, oprostio se sa Bosforom: POSEBNO hvala , FENERU i Željku, za sve…

FENEROV bek obratio se svom dosadašnjem klubu i emotivno izrazio zahvalnost. Pročitajte…

ISTANBUL: Regija, Sport, košarka, Zanimljivost, vijesti, petak, 02. 08 .2019… 10: 57…  MARKO Gudurić, oprostio se sa Bosforom: POSEBNO hvala , FENERU i Željku, za sve…

ZA MILIONSKI GRAD NA BOSFORU BILO JE TO Pomalo iznenadno, Marko Gudurić (24) odlazak sa aziske strane Istanbula ali i zadovoljstvo da je ostvario svoj san i da je ovog ljeta- otišao u NBA ligu…

Marko Gudurić je poslije dvije godine u Fenerbahčeu, šuter iz Priboja, rastao se sa turskim velikanom i u srijedu uveče zvanično potpisao za svoj novi tim, Memfis Grizlise.

Marko Gudurić bio vezan govorom za Fener, iz Amerike je stigla ponuda koju su u Istanbulu prihvatili i tako je završena turska epizoda internacionalca, započeta u ljeto 2017.

U minuloj sezoni, Gudurić je imao veoma dobar učinak u Euroligi, kao i povjerenje Željka Obradovića i šteta je što “Žocov” tim na Fajnal-foru nije uspio da zaokruži urađeno do plej- ofa, prije svega zbog objektivnih razloga i niza povreda važnih igrača.

Sada je vrijeme za novu “MARKOVU” epizodu – u Americi.

Predhodnog dana JE nakon potpisa ugovora sa “Grizlijima”, on se obratio Fenerbahčeu i njegovim navijačima i porukom na Instagramu posebno naglasio koliko je zahvalan Željku Obradoviću, najtrofejnijem evropskom stručnjaku, od koga je učio u prethodna 24 mjeseca.

Čitaj još:   Istanbul: 50.000 navijača se TEKBIROM oprostilo od žrtava na Novom Zelandu (VIDEO)

Poruku novog beka Memfisa prenosimo u cijelosti.

“Za moju Fenerbahče porodicu...”

Bio je ovo prvi put da sam bio daleko od kuće i igrao u drugoj zemlji i drugom gradu. Hvala vam jer se za to vrijeme ni na sekund nisam osjećao kao stranac.

Zaista je teško opisati šta mi značite i koliko mi značite. Kada sam prije dvije godine stigao u klub, nisam mogao ni da zamislim da ću ovoliko postati vezan za Istanbul i za sve vas. Rasli smo zajedno, pobjeđivali i gubili, smijali se i plakali i to nas je povezalo.

Nismo uspjeli da ostvarimo naš cilj, ali sam više nego ponosan zbog načina na koji smo se suočili sa svime i kako smo se borili do samog kraja.

Voleo bih da zahvalim saigračima, trenerima, svim ljudima u klubu, medicinskom osoblju – zbog svega što su uradili za mene.

Posebno bih zahvalio svom treneru Željku Obradoviću zbog pružene prilike i zbog njegove nevjerovatne posvećenosti i napornom radu… Kao i zbog svega što sam naučio na terenu i van njega.

Veliko hvala i navijačima Fenerbahčea, za veliku ljubav i podršku koju sam osjećao svakodnevno… Uvijek ćete imati posebno mjesto u mom srcu. 

Čitaj još:   EDIS JAVNO PRIZNAO VEZU SA DRAGANOM A MEDIJI SRBIJE, OPTUŽUJU NJEGOVU ŽENU ZILHU DA IMA ”ŠVALERA”?!

Došao je trenutak da nastavim i da napravim novi korak u svojoj karijeri – a, to je nešto o čemu sam oduvijek sanjao – ali ovo nije ‘zbogom’, jer porodica uvijek ostaje povezana, bez obzira na sve.

S ljubavlju, Marko Gudurić”.

http://iBalkan.net


NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši