NOVI NAPAD I PUCNJAVA: Ubijeno 20 ljudi, ranjeno preko 40… (foto, video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Policija uhapsila 21-godišnjaka osumnjičenog za napad…

TEKSAS (El Paso): Svijet, Crna Hronika, Znimljivosti, nedelja, 04. 08 .2019… 00: 57… NOVI NAPAD I PUCNJAVA: Ubijeno 20 ljudi, ranjeno preko 40…

Najmanje 19 ljudi je ubijeno, a 40 ranjeno u pucnjavi pokraj trgovačkog centra u El Pasu u Teksasu, a policija je privela jednog muškarca osumnjičenog za napad, piše NBC. Kako javlja CNN, riječ je o 21-godišnjem Patrick Crusiusu.

U subotu ujutro došlo je do pucnjave na području trgovačkog centra Cielo Vista u Teksasu u blizini granice s Meksikom, a u izvješćima se također navodi da je do pucnjave došlo i u susjednom Walmartu.

Glasnogovornik lokalne policije je objavio da je pucnjava okončana i da je priveden jedna osoba.

Gradonačelnik El Pasa Dee Margo je ranije rekao da su privedene tri osobe, no policijski narednik Robert Gomez kasnije je rekao da je priveden jedan muškarac te da policija vjeruje da je bio sam. Neki lokalni mediji su izvijestili da je priveden mlađi bijelac i da je pucao jurišnom puškom AK-47.

Čitaj još:   Deportovane tukli Kurdi, JASMIN stigao bos u BiH, otkrili ih telefoni... (foto)

“Situacija je fluidna i dinamična. Za sada ne mislimo da ima više osumnjičenika no to se može promijeniti”, rekao je Gomez.

“Primarno pretražujemo Walmart, ali i obližnji trgovački centar. Zapravo cijelo područje”, rekao je glasnogovornik policije Enrique Carillo...

“Nema aktivne pucnjave, ali ne možemo potvrditi da je područje sigurno u ovom trenutku”, rekao je Carillo i dodao da je upucano više od 20 osoba, ali da ne može potvrditi točan broj smrtno stradalih.

SAD se nastavlja hvatati u koštac s nasiljem i masovnim pucnjavama koje “čiste” zemlju već godinama.

Prošli vikend je napadač ubio četiri osobe, a ozlijedio 12 na godišnjem festivalu češnjaka u Gilroyu u Kaliforniji.

Američki predsjednik Donald Trump oglasio se na Twitteru napisavši da su vijesti o masovnoj pucnjavi u El Pasu “jako loša i da je puno ubijenih”…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. april 2019. godine

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši