IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ubica iz Teksasa inspirisan krvavim pohodom na džamije na Novom Zelandu… (foto)

CNN piše kako je napad izvršio 21- godišnji Patrick Crusius, a kako piše NBC News, napadač je s područja Dallasa…

DALAS: Svijet Crna Hronika, vijesti, nedelja, 04. 08 .2019… 08: 17… OTKRIVEN IDENTITET: Ubica iz Teksasa inspirisan krvavim pohodom na džamije na Novom Zelandu…

Patrik Krusijus: Ovo je ubica iz Teksasa, pokolj najavio na internetu…

Nakon pucnjave koja se dogodila u tržnom centru Valmartu u El Pasu u Teksasu, u kojoj je prema riječima poručnika Dena Patrika, ubijeno 20 osoba, pojavile su se fotografije potencijalnog napadača. 

Fotografije prikazuju Patrika Krusijusa (21) koji sa slušalicama na ušima i uperenom puškom ulazi u prodavnicu i gleda po radnji…

U pucnjavi koja se dogodila u tržnom centru Walmart u El Pasu (Teksas) ubijeno je 19 ljudi, a ranjeno više od 40 osoba. Policija je objavila kako je uhapsila osobu za koju se smatra da je odgovorna za ovaj krvavi pohod.

Čitaj još:   VIC DANA: BOSANAC se sjeća kako mu je bilo kad je tek stigao u JNA, kad ga je kapetan upitao odakle dolazi… (foto)

Naglasili su kako se radi o muškarcu u dvadesetima. NBC News piše kako je napad izvršio 21- godišnji Patrick Crusius, a napadač je s područja Dallasa.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nadzorne kamere koja prikazuje napadača kako ulazi u trgovački centar. U rukama mu je puška, kalašnjikov, a na glavi ima slušalice.

Autentičnost fotografije nije potvrđena, ali odjeća koju ima na slikama ista je kao odjeća koju na snimci privođenja ima osumnjičenik.

RT navodi da je napisao manifest i da je njegov današnji krvavi pohod bio inspirisan onim u Christchurchu na Novom Zelandu kada je Brenton Tarrant u dvije džamije usmrtio više od 50 ljudi.

U manifestu je najavio kako će njegov krvavi pohod biti odgovor na “invaziju Hispanoamerikanaca na Teksas”…

Izvor: NBC News

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši