PROSLAVA “OLUJE”, MI HRVATI NE PIJEMO VINA, SAMO KRVI ČETNIKA IZ KNINA: Ovo ŠOKANTNI DETALJI, Tompsonovog koncerta u Splitu… (foto, video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

‘Za dom’, uzviknuo je Tompson, a publika uzvratila ‘spremni’...

SPLIT: Hrvatska, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 05. 08 .2019… 11: 57…   PROSLAVA “OLUJE”, MI HRVATI NE PIJEMO VINA, SAMO KRVI ČETNIKA IZ KNINA: Ovo ŠOKANTNI DETALJI, Tompsonovog koncerta u Splitu…

Hrvatska je proslavila “Oluju” uz koncert Marka Perkovića Tompsona na Rivi…

Koncertu je prisustvovalo nekoliko desetina hiljada ljudi, a obiležile su ga euforična atmosfera, nestanak struje, pucanje razglasa, petnaestominutni prekid, ali i pjevanje ‘Jure i Bobana’ i izvikivanja ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’ uoči koncerta.

Petnaestak minuta prije početka koncerta svi prilazi Rivi bili su zakrčeni, organizatori su najavili očekuju oko 80.000 ljudi, a prvi redovi vreme su kratili pjvajući ‘Juru i Bobana’ i uzvikujući ‘Za dom spremni’. Nakon pola sata koncerta Tompson je zapjevao ‘Čavoglave’ s istim uzvikom na početku pjesme.

‘Za dom’, uzviknuo je Tompson, a publika uzvratila ‘spremni’.

– Ovo je jedan najvećih dana u hrvatskoj istoriji, proslavimo ga danas na našoj Rivi. Zahvaljujem se svima koji su omogućili večerašnji koncert, vama što ste tu večeras i Torcidi koja je došla. Ovo će biti lijepo veče – poručio je Tompson pa nastavio koncert.

Na Rivi je vladala frenetična atmosfera publika je pjevala ‘Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina’.

Nakon 50 minuta nestalo je struje, a publika je zapjevala ‘Zovi, samo zovi’. Struja se nakon par minuta vratila, koncert je nastavljen, ali su se pojavili problemi s razglasom koji su bili prisutni od samog početka. U jednom trenutku razglas je pukao, ugasila se rasvjeta i koncert je prekinut. Na sve to publika je počela zviždati da bi zapjevala ‘Moju domovinu'…

Čitaj još:   BEZ TURSKIH DŽAMIJA, ILI ĆE BITI KRVİ???

Nakon pauze koja je ovoga puta potrajala desetak minuta Tompson se vratio na binu i kazao da su imali peh.

Imali smo jedan peh, nadam se da Bandić nije ovde – kazao je Tompson aludirajući na gašenje razglasa u Zagrebu na prošlogodišnjem dočeku srebrnih fudbalera iz Rusije.

Koncert je nastavljen, ali sa smanjenom rasvetom i efektima na sceni. Od organizatora se moglo čuti kako je po svemu sudeći iskočila trafostanica.

Nestanak struje, pucanje razglasa, te prekid od 15 minuta smlačili su uzavrelu atmosferu s početka. Tek su ‘Geni kameni’ ponovno zagrijali publiku.

Koncert je završen nešto prije ponoći s pjesmama ‘Prijatelji’ i ‘Lijepa li si’ nakon čega je uslijedio vatromet na Gatu sv. Nikole.

– Slavimo uvijek ovaj dan, naš dan, nemojmo nasjedati na provokacije – rekao je Tompson na kraju.

Igor Stanišić (HGS), predsjednik Gradskog veća Grada Splita, na Fejsbuku je objavio da Tompsonu razglas nikad ne bi riknuo da je koštao kao Simple Minds. Inače, vodstvo Kerumove stranke koncert je pratilo s balkona bližnjih stranačkih prostorija…

Čitaj još:   Na pragu kuće Šehović: Brat Alen, zvao ga, nadao se, javit će se, ali nije...

Ovo je bila druga godina zaredom da se državni praznik u Splitu slavi 4. avgusta, za što će iz gradske blagajne biti izdvojeno 400 hiljada kuna bez PDV-a. Gradonačelnik Krstulović Opara nije želio da komentariše kritike zbog ovog troška, kao ni tvrdnje da se u stvarnosti radi o neslužbenom početku predizborne kampanje Kolinde Grabar Kitarović...

Reakcije javnosti me ne zanimaju, za Dan pobjede nema podjeljenih – rekao je ovog vikenda.

Sama predsjednica izjavila je da ima želju navratiti na koncert, ali u Split nije došla već je otišla u Knin gdje je održan svečani prijem ratnih zapovjednika na Kninskoj tvrđavi.

Njen protukandidat na predstojećim izborima Miroslav Škoro u isto vrijeme imao je koncert u obližnjem Trilju...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši