IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BAR: Uništena zastava Srbije, ostale netaknute… (foto)

U naselju Stari Bar u Baru uništena je srpska zastava koja je bila istaknuta zajedno sa zastavama drugih država formiranih raspadom SFRJ…

BAR: Regija,Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 07. 08 .2019… 07: 37… BAR: Uništena zastava Srbije, ostale netaknute… (foto)

PREDHGODNIH DANA SU U gradskom naselju Stari Bar u Baru uništena je zastava Srbije, koja je bila istaknuta zajedno sa zastavama drugih država formiranih raspadom SFRJ na potpornom zidu u blizini pijace i autobuskog stajališta, piše portal “IN4S” .

Portal navodi da ovaj čin za mnoge predstavlja “kap koja je prelila čašu”, pa su društvene mreže već dva dana usijane komentarima kojima se najoštrije osuđuje nesvakidašnja, i donedavno ovde, nepojmljiva demonstracija mržnje

Bar, grad koji se doskora s razlogom ponosio međuvjerskim i međuetničkim skladom, definitivno je izgubio epitet “primera suživota” u Crnoj Gori, ocenjuje “IN4S”.

U Starom Baru je 1878. godine po osnovana “Opšta srpska osnovna škola”, kako se tada zvala prva obrazovna ustanova na ovom prostoru.

Čitaj još:   TIJANA Lopičić: POPIS PROBUDIO TALOG ”SRPSKOG SVETA”- Kvaziistoričar Raković se priključio velikosrpskoj mitomanskoj propagandi... (foto, video)

Tri godine kasnije osnovana je i Srpska narodna čitaonica kao prva institucija kulture u istoriji grada, čiji su osnivači Srbi pravoslavne, katoličke i muhamedanske vijeroispovesti. Ovde i danas radi Osnovna škola “Srbija”.

Nakon incidenata sa čupanjem i bacanjem table sa nazivom Ulice Popa Vasa Vukotića u dvorište Crkve Svetog Nikole, pa potom krađe zvona sa hramova koji pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Nadbiskupiji barskoj i Primasiji srpskoj, brisanje srpske zastave je novi nacionalni vandalizam, podsjeća portal “IN4S”…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši