IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: “Dani dijaspore” iz Sandžaka… (video)

U Novom Pazaru u toku je manifestacija “Dani dijaspore” u okviru koje svake večeri građani ali i turisti mogu da uživaju u raznovrsnoj muzici na gradskom šetalištu…

NOVI Pazar: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 07. 08 .2019… 07: 57… NOVI PAZAR: “Dani dijaspore” iz Sandžaka… (video)

NAREDNIH DANA U NAJVEĆEM GRADU U SANDŽAKU U Novom Pazaru u toku je manifestacija “Dani dijaspore” u okviru koje svake večeri građani ali i turisti mogu da uživaju u raznovrsnoj muzici na gradskom šetalištu.

Manifestacija “Dani dijaspore” otvorena je nastupom članova folklornog ansambla Arapske Republike Egipat, zatim hora “Zahumlje” i muzikom koja je aktuelizirana putem omladinske radne akcije “Ribariće 2019”

U okviru brojnih muzičkih večeri natupili su i muzičari Rečko i Ljuca, zatim vokalno instrumentalni sastav “Derman”,  a u petak veče su na sceni kod Pečurke bili članovi ansambla Isa-beg.  

Ideja je da ova manofestacija uljepša boravak ljudima koji rade i žive u inostranstvu, a koji sa svojim porodicama tokom ljeta borave u Sandžaku a i u Novom Pazaru.

Čitaj još:   ADVOKAT OTKRIO: MIKA u zdravstvenim problemima, i još dvije prijave za zlostavljanje... (foto i video)

U okviru muzičkih večeri nastupili su i mlađi izvođači. Za okupljene na gradskom šetalištu nastupili su Vahid Hoćanin i Lelja Torbić, a zvjezda večeri bio je Haris Skrep.

Dani dijaspore održavaju se četiri godine unazad uz podršku Grada Novog Pazara, a cilj je da repertoar svake večeri bude raznovrstan, odnosno da svako od posjetilaca na gradskom šetalištu tokom trajanja manifestacije nađe nešto za sebe.

Šestog avgusta nastupila je Snežana Vušović, a danas sedmog će se održati Internacionalni festival folklora…

Kako kažu organizatori posebno je važno privući mlađu generaciju različitim sadržajima kako bi se očuvala veza sa Sandžakom…

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši