Preselio na Ahiret poznati humanista iz Sandžaka, Hadži Ruždija Agušević…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ruždija Agušević je na daleko poznat po svom humanom radu. Nastavio je misiju svoje majke rahmetli Hadži – Nadžije Karabegović Agušević…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 07. 08 .2019… 20: 57… Preselio na Ahiret poznati humanista iz Sandžaka, Hadži Ruždija Agušević…

DANAS JE Poznati novopazarski humanista Ruždija Agušević preselio iznenada na Ahiret…

Dženaza je sutra sa ikindije namaza i kreće iz svojborske džamije. Hatar će se obavljati u porodičnoj kući u Ulici doktora Tirše.

Ruždija Agušević je na daleko poznat po svom humanom radu. Nastavio je misiju svoje majke rahmetli Hadži – Nadžije Karabegović Agušević. Bio je predsjednik Fondacije koja je nosila ime po njoj.

Govorio je, 7 stranih jezika. Bio je magistar mašinstva. Studije je završio na jednom od najuglednijih praških mašinskih fakulteta u Češkoj. Jedno vrijeme bio je profesor u tehničkim školama u Tutinu i Novom Pazaru. Prije više od deceniju bio je i jedan od kandidata za gradonačelnika Novog Pazara.

Čitaj još:   "Moj otac je skrenuo s puta": Otkrio do sada nepoznate detalje o Osmanu! (foto i vido)

Rahmetli Ruždiju Aguševića, nisu ga cenili samo u njegovom gradu. Njegov rad cijenile su i brojne diplomate. Susretali su se sa njim brojni ambasadori, ali i gotovo svi predsjednici naše zemlje. Međutim, najviše je cijenjen i uvažavan od novopazarske omladine. Na stotine studenata stipendirala je Fondacija koju je on vodio. Mnoge porodice dobijale su pomoć, bez obzira na nacionalnu i vijersku pripadnost.

Nije prošao ni jedan Bajram a da se on nije sjetio ugroženih porodica. Podjelu pomoći zakazao je za petak i juče nas o tome, kao i uvijek, obavjestio. Međutim, ovu humanu akciju nije stigao da sprovede.

Dobitnik je brojnih nagrada za svoj humani rad. S ponosom je isticao da je jeda od rijetkih koji su dobili diplomatski pasoš Srbije, zbog svega što je poslednjih decenija uradio.

Čitaj još:   DANAS Meteorolozi najavljuju, padavine u cijelom regionu... (foto)

Ruždija Agušević u samim medijima je skromno isticao svoju humanost, a uvijek rado govorio o veličini onog što je uradila njegova majka čuvena Hadžinica Hadži – Nadžije Karabegović Agušević…

izvor Sandžačkenovine.rs

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši