IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Preselio na Ahiret poznati humanista iz Sandžaka, Hadži Ruždija Agušević…

Ruždija Agušević je na daleko poznat po svom humanom radu. Nastavio je misiju svoje majke rahmetli Hadži – Nadžije Karabegović Agušević…

NOVI PAZAR: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 07. 08 .2019… 20: 57… Preselio na Ahiret poznati humanista iz Sandžaka, Hadži Ruždija Agušević…

DANAS JE Poznati novopazarski humanista Ruždija Agušević preselio iznenada na Ahiret…

Dženaza je sutra sa ikindije namaza i kreće iz svojborske džamije. Hatar će se obavljati u porodičnoj kući u Ulici doktora Tirše.

Ruždija Agušević je na daleko poznat po svom humanom radu. Nastavio je misiju svoje majke rahmetli Hadži – Nadžije Karabegović Agušević. Bio je predsjednik Fondacije koja je nosila ime po njoj.

Govorio je, 7 stranih jezika. Bio je magistar mašinstva. Studije je završio na jednom od najuglednijih praških mašinskih fakulteta u Češkoj. Jedno vrijeme bio je profesor u tehničkim školama u Tutinu i Novom Pazaru. Prije više od deceniju bio je i jedan od kandidata za gradonačelnika Novog Pazara.

Rahmetli Ruždiju Aguševića, nisu ga cenili samo u njegovom gradu. Njegov rad cijenile su i brojne diplomate. Susretali su se sa njim brojni ambasadori, ali i gotovo svi predsjednici naše zemlje. Međutim, najviše je cijenjen i uvažavan od novopazarske omladine. Na stotine studenata stipendirala je Fondacija koju je on vodio. Mnoge porodice dobijale su pomoć, bez obzira na nacionalnu i vijersku pripadnost.

Čitaj još:   DODIK MILE: Spakovao kofere, mora izgovoriti OVAJ TEKST...

Nije prošao ni jedan Bajram a da se on nije sjetio ugroženih porodica. Podjelu pomoći zakazao je za petak i juče nas o tome, kao i uvijek, obavjestio. Međutim, ovu humanu akciju nije stigao da sprovede.

Dobitnik je brojnih nagrada za svoj humani rad. S ponosom je isticao da je jeda od rijetkih koji su dobili diplomatski pasoš Srbije, zbog svega što je poslednjih decenija uradio.

Ruždija Agušević u samim medijima je skromno isticao svoju humanost, a uvijek rado govorio o veličini onog što je uradila njegova majka čuvena Hadžinica Hadži – Nadžije Karabegović Agušević…

izvor Sandžačkenovine.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši