RAMUŠ Haradinaj na odmoru kod daidža u Sandžaku…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj pozira i to samo jedan nakon što je počela da se gradi saobraćajnica Podgorica- Gusinje (60 kilometara)…

GUSINJE: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 07. 08 .2019… 17: 57…  RAMUŠ Haradinaj na odmoru kod daidža u Sandžaku…

“Dobro jutro iz Vusanja od eks premijera Kosova, koji je stigao kod dajova (ujaka)”, poruka je uz fotografiju koja je jutros osvanula na Facebook stranici Dijaspora Plav & Gusinje.

Na fotografiji se vidi kako bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj pozira i to samo jedan nakon što je počela da se gradi saobraćajnica Podgorica-Gusinje (60 kilometara), dolinom Cijevne, preko Dinoše, koja je najkraća moguća relacija između ova dva grada.

Čitaj još:   Hašim Tači i Ramuš Haradinaj: Odluka o povećanju taksi, stupa na snagu odmah...

Kako nezvanično prenose “Novosti”, Haradinaj će osim susreta sa daidžama, imati razgovore i sa albanskim političarima iz ovog kraja.

Podsjećamo, nedavno je u selu Vusanje kraj Gusinja održana manifestacija albanske kulture pod nazivom “Dobrodošli u albanske Alpe” kojoj je prisustvovao i predsjednik kosovske skupštine Kadriji Veselji.

Veselji je pozvao je sunarodnike da dođu na odmor u Plav i Gusinje, koje je nazvao “albanskim Alpima”.

Na maniffestaciji je bio prisutan i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin, koji se tom prilikom sastao sa Veseljijem.

Ramuš Haradinaj je nedavno podnio ostavku na funkciju premijera privremenih prištinskih institucija, a tu odluku donio je jer ga je Specijalni sud u Hagu pozvao na saslušanje…

Čitaj još:   HAOS: Gošća URLALA od BIJESA, Dušica joj rekla da NAPUSTI emisiju... (video)

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši