IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS: Sarajevo protiv BATE- a na Bilinom polju… (foto)

HUSREF Musemić priželjkuje pobjedu bez primljenog gola, a očekuje i veliku podršku sa tribina. Zrinjski u dobroj atmosferi otputovao u Švedsku…

SARAJEVO: Regija, Sport, Fudbal, vijesti, četvrtak, 08. 08 .2019… 09: 57…  DANAS: Sarajevo protiv BATE- a na Bilinom polju…

Dva bh. predstavnika u Evropi, Sarajevo i Zrinjski, večeras igraju prve utakmice 3. pretkola Evropske lige. Sarajevo dočekuje ekipu bjeloruskog prvaka BATE Borisova, dok Zrinjski gostuje u Švedskoj kod ekipe Malmoa.

Ekipa Sarajeva će i u utakmici 3. pretkola Evropske lige večeras protiv bjeloruskog prvaka BATE Borisova biti oslabljena, ali na sinoćnoj pres-konferenciji na Bilinom polju trener Sarajeva Husref Musemić najavio je povratak Aladina Šišića i Mersudina Ahmetovića.

 – Oni se vraćaju u kadar, a Ahmetović će i početi utakmicu – najavio je Musemić, te dodao kako se ne želi osvrtati na izostanke.

– Najbolji igrač je zdrav igrač. Kako mentalno, tako i fizički – istakao je Musemić i rekao da nisu bez šansi. Ako budu igrali, šansa i postoji, napomenuo je.

– Bilo bi neozbiljno da sada kažem gdje vidim našu šansu, ali mi ćemo dočekati svoju šansu. Protiv bilo koga, uz dužno poštovanje prema BATE Borisovu – kaže Musemić, dodajući  da su prikupili dovoljno podataka o Bjelorusima.

Oni su, kako je napomenuo Musemić, u zadnjih 11 sezona igrali devet puta u grupi Lige prvaka ili Evropske lige, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu.

Čitaj još:   NEODGOVORNOST ILI SKANDAL: NOVAK Đoković, prima pričest istom kašikom kao i stotine vjernika... (foto, video)

– Svaki rezultat bez primljenog gola za nas je aktivan. U dvije utakmice protiv Celtica uspjeli smo postići pogodak, a ja se nadam da to možemo uraditi i sutra. Uz dozu opreznosti, pametne igre, discipline…možemo postići dobar rezultat, bez obzira što imamo određenih kadrovskih problema – rekao je sinoć Musemić na pres-konferenciji. 

Oni su, naveo je Musemić,  u sva četiri meča koja su igrali tokom ovog ljeta u Ligi prvaka, primili barem jedan gol.

Kapiten Krste Velkoski, koji je sanirao povredu i bit će spreman za današnju utakmicu, istakao je odličnu atmosferu u timu te najvaljuje da će svaki igrač na terenu dati maksimum i prihvatiti svoju ulogu.

– Imali smo dovoljno vremena da uvidimo niihove mane i vrline. Probat ćemo to da iskoristimo na najbolji mogući način i da ostvarimo aktivan rezultat za revanš – kazao je Velkoski, koji je dodao kako ni njemu nije problem što ove sezone igra malo dalje od gola.

Drugi bh. predstavnik, Zrinjski, večeras igra protiv švedskog Malmoa. Mostarci su osokoljeni prolaskom holandskog Utrechta u 2. pretkolu, te sigurno u meč protiv Malmoa ulaze u dobroj atmosferi.

Čitaj još:   Kako voda može da pomogne i da obori Visok pritisak...

izvor: iBalkan.net/ Fena

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši