IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PALA CRNOGORKA ZA UTAJU 60 MILIONA EURA: Sumnja se da je član kriminalne grupe, Interpol za njom tragao 10 mjeseci…(foto)

Crnogoska policija uhapsila je I.I. na osnovu Interpolove potjernice Rima, koja je za njom bila raspisana prije 10 mjeseci… 

RIM: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 08. 08 .2019… 11: 57…  PALA CRNOGORKA ZA UTAJU 60 MILIONA EURA: Sumnja se da je član kriminalne grupe, Interpol za njom tragao 10 mjeseci…

Bavila se zloupotrebom igara na sreću, utajom prihoda u iznosu od 3,2 milijarde eura i utajom poreza u iznosu od 60 miliona eura..

Kako prenose italijanski portali, I. I. (46) je izbjegla hapšenje sredinom novembra prošle godine kada je uhapšeno 18 članova te kriminalne organizacije, prenosi CdM.

Akcija poreske i finansijske policije Ređo Kalabrije u saradnji sa okržnim sektorom za borbu protiv mafije kodnog naziva Galasia otkrila je postojanje više preduzeća koja su nezakonitim poslovima prikupljali novac od klađenja na poznatim sajtovima Planetwin365, Betaland i Enjoybet.

FOTO: EPA / BORIS PEJOVIĆ

Poslije opsežne istrage i na osnovu prikupljenih materijalnih dokaza, državno tužilaštvo odredilo je pritvor za 18 osoba uključujući I.I., za kojom je raspisana potjernica.

Čitaj još:   Nikolić: Krivokapić na čelu NAJGORE VLADE U ISTORIJI CRNE GORE, da li ćemo agoniju prekinuti izborima, ili na drugi način...(video)

Tužilaštvo je tada blokiralo i zaplijenilo 23 strane kompanije, 15 kompanija koje posluju na nacionalnom nivou, 33 nacionalne i međunarodne internet stranice koje se bave klađenjem uživo, brojne zgrade, vozila, tekuće račune italijanskih državljana i stranaca, kao i deonice kompanija čija se ukupna vrijednost procjenjuje na više od 723 miliona eura.

FOTO: SHUTTERSTOCK

“Industrija igara na mreži je vrlo kritična, jer ne postoje kontrole koje sprečavaju prodiranje mafijaškog kriminala, što stvara ogromnu štete ekonomiji. Politika mora obratiti pažnju na ove aspekte”, izjavio je Federiko Kafiero de Raho, državni tužilac za borbu protiv mafije o istrazi internetskih igara koje su dovele do hapšenja 68 ljudi i oduzimanja oko milijardu eura vrednosti zaplenjene imovine.

Sumnja se i da je ova kriminalna organizacija bila u tesnoj vezi sa Ndrangetom, najpoznatijom italijanskom mafijaškom grupom.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši