IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Otvoren, autoput Izmir- Istanbul, dug 426 kilometara…

Bivši premijer među prvim vozačima na autoputu Istanbul – Izmir, koji je dug 426 kilometara, a putovanje između najvećeg i najmnogoljudnijeg grada u Turskoj Istanbula i Izmira skratio je s 8,5 na 3,5 sata..

ISTANBUL: Regija, ekonomija, putovanja, zanimljivosti, vijesti, petak, 09. 08 .2019… 07: 57…  Otvoren, autoput Izmir- Istanbul, dug 426 kilometara…

Bivši premijer i predsjednik parlamenta Turske Binali Yildirim bio je među prvim vozačima koji su koristili novootvoreni autoput između Istanbula i Izmira, u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Bivši premijer i aktuelni zastupnik u Velikoj narodnoj skupštini Republike Turske snimljen je za volanom minibusa kojim je u pratnji supruge Semihe Yildirim doputovao iz Izmira u Istanbul.

Yildirim je u kratkoj izjavio pozvao vozače da se pridržavaju saobraćajnih pravila.

Radi se o novom mega projektu realizovanom u Turskoj, za čiju je izgradnju kamen temeljac postavljen 2010. godine, a koji je otvoren prošlog vikenda.

Čitaj još:   DARKO Ima jezive napade: Bacao, lomio sve oko sebe u bolnici...

Autoput je dug 426 kilometara, a putovanje između najvećeg i najmnogoljudnijeg grada u Turskoj Istanbula i Izmira skratio je s 8,5 na 3,5 sata. 

Kako je prilikom otvorenja autoputa u nedjelju rekao predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, projekat je finansiran uz pomoć modela Izgradi- Upravljaj- Prenesi i turska država nije potrošila nijedan novčić…

Vrijednost samog mega projekta bio je 11 milijardi dolara…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši