Zemljotres u Turskoj, na desetine ozlijeđenih oštećeno oko 1.000 zgrada… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zemljotres jačine šest stepeni pogodio jugozapad Turske…

Denizli: Regija, Zanmljivosti, vijesti, petak, 09. 08 .2019… 16: 59…  Zemljotres u Turskoj, na desetine ozlijeđenih oštećeno oko 1.000 zgrada…

Zemljotres jačine šest stepeni Richterove skale pogodio je Bozkurt u Denizliju, na jugozapadu Turske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zemljotres u Turskoj, potvrdili su iz Agencije za upravljanje katastrofama (AFAD) potvrđeno je da je zemljotres registrovan u 14:25 sati po lokalnom vremenu.

Zabilježen je 1,74 kilometra od sela Armutalani na dubini od oko sedam kilometara. Na području je i ranije zabilježen zemljotres jačine 4,2 stepena.

Gotovo 1.000 zgrada uništeno je u zemljotresu koji je pogodio zapad Turske, saopštile su danas vlasti iz područja pogođenom potresom.

Čitaj još:   Grupa "Pravda za Davida" poručila: Neće odustati od insistiranja na istini... (foto)

U oblasti koju je juče pogodio zemljotres magnitude 6,0 teško je oštećeno 108, a umjereno 868 objekata, izjavio je turski ministar za urbano planiranje Murat Kurum.

U zemljotresu čiji je epicentar bio u mestu Bozkurt, oko 600 kilometara južno od Istanbula, povredjene su desetine ljudi. Mještani su tokom zemljotresa u panici bježali na ulicu...

Kurum je novinarima rekao da će vlada odmah početi izgradnju smještaja za ljude čiji su domovi oštećeni.

Tursko tlo je sklono zemljotresima. U zemljotresu magnitude 7,4 koji je 1999. godine pogodio severozapad Turske poginulo je više od 17.000 ljudi…

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *