IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IRAN, ŠOKIRAO SVIJET: Razvio PVO za obaranje krstarećih i balističkih raketa na 400 km (video)

Saopšteno je u Teheranu da je razvio unapređeni lokalni sistem raketne odbrane s dometom od 400 kilometara od krstarećih i balističkih raketa i dronova.

TEHERAN: Svijet, Ekonomija,vijesti, subota, 10. 08 .2019… 19: 59…   IRAN, ŠOKIRAO SVIJET: Razvio PVO za obaranje krstarećih i balističkih raketa na 400 km (video)

Iranska državna televizija prikazala je snimak Falaka, vozila i pokretne radarske instalacije, navodeći da je riječ o poboljšanoj verziji sistema Gama, za koji stručnjaci kažu da je urađen na osnovu ruskog modela.

Kako prenosi poludržavna agencija Mehr, Sabahifard je rekao da je Falak unapređena lokalna verzija sistema koji je već dugo van upotrebe.

Zapadni vojni analitičari navode, međutim, da Iran često pretjeruje kada govori o svojim vojnim kapacitetima, iako je zabrinutost zbog njegovih balističkih raketa dugog dometa navela Vašington da prošle godine istupi iz sporazuma postignutog 2015. između Teherena i velikih sila koji je predviđao ograničenje njegovo nuklearnog programa u zamjenu za olakšanje ekonomskih sankcija.

Čitaj još:   GRAĐANI SRBIJE U NEVJERICI SE HVATAJU ZA GLAVU: Vučić "Dođe mi da uzmem konopče i da se odesim... " (foto, video)

“Ovaj sistem ima visoke mogućnosti i može da otkrije sve vrste krstarećih i balističkih raketa i dronova”, rekao je general Alireza Sabahifard, komandant vazdušne odbrane iranske armije.

Kako prenosi poludržavna agencija Mehr, Sabahifard je rekao da je Falak unapređena lokalna verzija sistema koji je već dugo van upotrebe…

Obaranje tih raketa vjerovatno bi trebalo da bude povezano je sa eventualnim dejstvom raketnih sistema S-300 i S-400 koje je Rusija razmestila u Siriji kao i ometanjem sistemom Krasuha-4 koji je takođe instaliran i to na aerodromu Hmejmim.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši