IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“JEDNU ROBIJU ZAMENIO DRUGOM”, SVADBA U KAZAMATU: Diler oženio ljubav iz detinjstva, proslavili uz sok i kafu… (foto)

LJUBAV Ne poznaje granice, pokazuje i svadba iza zidina Kazneno-popravnog zavoda Zenica!

ZENICA: Regija , Zanmljivosti, vijesti, subota, 10. 08 .2019… 12: 59… “JEDNU ROBIJU ZAMENIO DRUGOM”, SVADBA U KAZAMATU: Diler oženio ljubav iz detinjstva, proslavili uz sok i kafu…

Selmir Čelebić iz Živinica i njegova sugrađanka i velika ljubav iz detinjstva Elma, vjenčali su se u zatvoru, gdje mladoženja treba da odleži 2 godine i 11 mjeseci ostatka zatvorske kazne.

“Već sam odležao 22 meseca i jedva čekam da izađem na slobodu”, kratko je rekao Čelebić koji nije skidao osmeh s lica.

Selimir Čelebić je otkrio da je Elma njegova ljubav još iz djetinjstva, da su zajedno živjeli dok nije pao kao član organizovane kriminalne grupe, koja je dilovala drogu.

Jeste da nije bilo glamura i raskoši, ali sve drugo je podsećalo na “normalne” svadbe.

U prostoriji za posjete bili su matičar, svjedoci – kum i kuma, čak i gosti… Mlada se sredila pa je obukla crvenu haljinu. Zatvorski čuvari su ipak osuđenika držali pod budnim okom.

Čitaj još:   LAŽNI POLICAJAC U Zenici: Uhapšen Nikola S "inspektor Jonić", građane "legitimisao" i otimao im novčanike... (foto)

Selmir je jedan od rijetkih kojem je djevojka ostala vjerna dok je na robiji. Mladenci, kum, kuma i gosti onda su se uputili u “restoran”, gdje su uz sok i kafu skromno obiležili sklapanje braka. Nakon svadbene torte, Čelebić se vratio u ćeliju.

FOTO: AVAZ.BA/A. SIKIRA

Kum i kuma ozbiljno su shvatili organizaciju svadbe pa su angažovali i fotografa. Međutim, usred ceremonije zakazala mu je oprema, pa je novinarska ekipa obećala da će im ustupiti fotografije.

Bilo je i onih koji su jedva dočekali da prokomentarišu ovu neobičnu svadbu. “Jednu robiju zamenio drugom”, “Čovjek se iza rešetaka oženio, a ja na slobodi ni simpatije nemam”, bili su samo neke od šaljivih primedbi.

Inače, matičari u zatvoru imaju pune ruke posla…

Prije Selmira Čelebića, sudbonosno “da” izrekao je i Anes Kurbegović. Osuđen je u okviru predmeta “Lutka” na 15 godina zatvora…

ibalkan.net/Avaz.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši