Spriječeno krijumčarenje kamiona punog cigareta iz Turske, pronađena i droga i neprijavljeni euri… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Policijom 9. avgusta 2019. godine na graničnom prelazu Gradina spriječili pokušaj krijumčarenja…

GRADINA: Srbija, Putovanja, Zanmljivosti, vijesti, subota, 10. 08 .2019… 07: 59… Spriječeno krijumčarenje kamiona punog cigareta iz Turske, pronađena i droga i neprijavljeni euri… (foto) 

Carinici su u saradnji sa policijom 9. avgusta 2019. godine na graničnom prelazu Gradina spriječili pokušaj krijumčarenja 50 boksova cigareta, 20 grama amfetamina i 17.000 neprijavljenih eura kod vozača jednog kamiona.

Prekršaj je otkriven dvadesetak minuta poslije ponoći kada je na red za kontrolu došao kamion kojim su iz Turske ka Velikoj Britaniji transportovani tekstilni proizvodi.

Kamionom sa prikolicom upravljao je 50-godišnji bugarski državljanin koji je rekao da sem tovara i ličnih stvari nema ništa da prijavi, a da od novca kod sebe ima samo oko 700 eura.

Čitaj još:   SARAJEVO: Reisu- l- ulema IZ u BiH Kavazović,"neka nam Bajram vrati vjeru i nadu u bolje sutra..."

Detaljnim pregledom kamiona ubrzo je otkriveno da nijedna tvrdnja pomenutog vozača nije tačna.

Naime, u zadnjem bočnom sanduku kamiona i desnoj bočnoj pregradi za alat iza vrata suvozača pronađeno je 50 boksova cigareta marke ”danhil”, za koje je vozač rekao da ih je ponio prijateljima na poklon.

Carinici su potom pronašli i oko 20 grama amfetamina u vozačevom ličnom vešu, a u kabini kamiona i torbicu koju je vozač držao iznad svog sjedišta, a u kojoj je otkriveno ukupno 27.000 eura.

Putniku je odmah vraćeno 10.000 eura, što je iznos koji ne mora da se prijavljuje na granici, dok je ostatak sume privremeno zadržan.

Upravacarina/ ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *