OSLO: Napadač na vjernike u norveškoj džamiji, pojavio se u sudnici… (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Njegova advokatica Unni Fries rekla je ranije da on ne priznaje krivicu i da ne razgovara sa istražiteljima…

OSLO: Svijet, Crna Hronika, Zanmljivosti, vijesti.. ponedeljak, 12. 08 .2019… 17: 49… OSLO: Napadač na vjernike u norveškoj džamiji, pojavio se u sudnici…

Norvežanin Philip Manshaus, koji je tokom vikenda uhapšen zbog napada na džamiju nedaleko od Osla, pojavio se danas pred sudom sa modricama na očima i povredama lica i vrata.

Policija je prvobitno tražila da se Manshausu odredi pritvor od četiri sedmice prema sumnji za ubistvo i kršenje Zakona o borbi protiv terorizma.

Njegova advokatica Unni Fries rekla je ranije da on ne priznaje krivicu i da ne razgovara sa istražiteljima.

Čitaj još:   HOROR U SARAJEVU: Poslije tuče, jedan maloljetnik ubio drugog, tijelo ležalo u lokvi krvi... (foto i video)

“On se drži svog prava da ne bude ispitan i ne priznaje krivicu”, izjavila je Fries.

Sud bi trebalo tokom dana da donese odluku o zahtevu policije za određivanje pritvora Manshausu (21) na nekoliko nedelja.

Policija je saopštila da je u toku istraga da li je Manshaus kriv za kršenje Zakona o borbi protiv terorizma kada je u subotu, 10. augusta, ispalio hice u džamiji nedaleko od Osla, iako niko nije povređen u napadu.

Njega su u džamiji savladali vernici i držali do dolaska policije…

Predhodno je osumnjičen i za ubistvo svoje sedamnaestogodišnje polusestre čije je tjelo policija pronašla nakon napada na drugoj lokaciji.

Norveški mediji nešto su ranije pisali da je on bio inspirisan izvršiocima napada na Novom Zelandu i El Pasu u Teksasu.

Prema pisanju medija, u porukama koje je objavljivao Manshaus na dan napada, tvrdi da ga je “Sveti Brenton Tarant” odabrao za napad. Tarant je optužen za ubistvo 51 osobe u napadu u martu ove godine.

Čitaj još:   KONAKOVIĆEV MINISTAR Za helikopter koji vrijedi 12 daće 27 miliona maraka...

U drugoj poruci on hvali Taranta, ali i osumnjičenog za napade u El Pasu, gdje su ubijene 22 osobe. Manshaus pominje i osumnjičenog za napad na sinagogu u Kaliforniji gdje je u aprilu ubijena jedna osoba…

izvor ibalkan.net/agencije BBC

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *