OBRT U SLUČAJU PALJENJA AUTOBUSA PUNOG SRPSKIH PUTNIKA: Javila se putnica tvrdi, kriju pravu istinu, vozač nije nikakav HEROJ…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pojavala se potpuno drugačija verzija celog događaja prema kojoj su putnici ovog autobusa upozoravali vozača na nepravilnosti, ali tvrde da on nije htio da stane…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanmljivosti, vijesti, četvrtak, 13. 08 .2019… 19: 59…  OBRT U SLUČAJU PALJENJA AUTOBUSA PUNOG SRPSKIH PUTNIKA: Javila se putnica tvrdi, kriju pravu istinu, vozač nije nikakav HEROJ…

Autobus pun turista koji su se vraćao iz Grčke preko agencije “Alexandria travel” potpuno je izgorio, a internetom proširila priča poslije koje je vozač ispao heroj…

– Poslije nesreće koja nas je zadesila po povratku sa ostrva Egina kada se autobus zapalio usled svoje neispravnosti, primorani smo da reagujemo usled objava određenih putnika ove agencije koji iz nekih njima samo znanih razloga pokušavaju da prenebregnu ili sakriju činjenicu da smo na put od 1.250 kilometara krenuli starim, isluženim i vidno dotrajalim autobusom, koji jedino može služiti u međugradskoj liniji tj. do 100 kilometara- navodi na početku svog posta Emilija Pantić u Fejsbuk grupi “Grčka ostvra”, koja takođe tvrdi da je bila jedna od putnica.

Njena porodica, kaže, pošto je bila u zadnjem djelu autobusa, bila je direktno izložena vatri “koja je iznenadno i naglo buknula, šireći se neizadrživo”.

– Vozač u početku nije odreagovao na naše vapaje da se autobus odmah prestroji u zaustavnu traku i otvore vrata, već je prešao još nekoliko stotina metara bez ikakve potrebe iako je zaustavna traka bila potpuno slobodna. Što se tiče priče o prelasku preko nekakvog dušeka koji je ispao iz nekog vozila, mogu vam reći da je u svoj muci i ozbiljnosti situacije kod grčkih policajaca i vatrogasaca to izazvalo podsmijeh – tvrdi ona.

Čitaj još:   PRIZIVA MILE: Crni scenario „Hrvati u BiH neće popusti priliku da se odvoje, vojska i SIPA će se raspasti..."

Vozač je inače u svojoj izjavi, prije nego što je nastala ova objava, ispričao da rasute stvari na putu i sam dušek, nikao nije mogao da zaobiđe u datim okolnostima, i da je najsigurnije bilo da preko svega toga pređe, kako ne bi izazavao veću nesreću...

Pantić, međutim, tvrdi da je autobus je pokazivao “znake slabosti” mnogo prije toga.

– Nekoliko stotina kilometara prije kobnog događaja, vozači su izlazili i provjeravali zašto autobus ispušta čudne zvuke. Negdje u blizini Leptokarije došlo je do dva snažna trzaja kao da je autobus udario u nekakvu rupu na putu. Nakon toga, autobus se zaustavlja, vozači izlaze i provjeravaju sta se dogodilo, nakon toga vraćaju se u autobus i kreću – priča Pantićeva.

U tom momentu, prema njenim riječima, izbija veliki požar. Jedan momenat, prepričava, njenom ocu koji je bio u blizini autobusa, nakon njegovog gašenja, nije promakao.

– Taj momenat je kada je vozač iz svoje kabine vadio određene stvari i stavljao ih u plavu kesu koja je bila tik ispred autobusa. Poslednje što je ubacio u kesu bio je nosač motora, koji je pretpostvaljam trebao biti zamjenjen. Na kraju, autobus je odšlepan na uviđaj. Odgovor uskoro slijedi od strane grčke policije – tvrdi ova putnica.

Kako je napisala, što se tiče herojstva, spasavanja kofera i pasoša bez grčkih vatrogasaca od toga ne bi bilo ništa, “pošto vozačima nije bilo dobro jer su se nagutali dima, tako da su bili jedno vreme dezorjentisani”.

Čitaj još:   Zoran Pantić, uhapšen u Švajcarskoj: UBIO ŠEST ČLANOVA JEDNE BOŠNJAČKE PORODICE... (foto)

– Vodič je uistinu spasao pasoše, ali tek nakon upozorenja jednog momka iz autobusa koji je bio pribran i upozorio ga da se hitno vrati po njih – napisala je ona na fejsbuk grupi “Grčka ostrva”.

Agencija tvrdi: Nije bilo problema sa vozilom..

Povodom cijele ove priče i ove objave koja potpuno odudara od prve verzije cijelog događaja, iz agencije “Alexandria travel” tvrde da ovi navodi o neispravnom autobusu nisu istiniti.

– Nas ona uopšte nije kontaktirala, ali smo čuli da je neko nešto pisao. Nemamo komentar, to što je navedeno uopšte nije istina. Vozači nisu primjetili bilo kakve probleme za vozilom sve dok nisu naletjeli na taj dušek. Dakle, nije bilo nikakvih problema sa autobusom do tada – izjavila je Ljiljana Bogdanović, direktorka ove turističke agencije.

Napomenula je da iščekuju izvještaj vatrogasaca koji bi uskoro trebao da stigne, pa da će nakon toga biti više informacija vezanih za nesreću…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši