IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: KIŠA I MUNJE, Dugo očekivano osvježenje stiglo, pala za 10 C temparatura… (foto i video)

Temperatura je za dva sata pala za više od 10 stepeni i u 18 sati je iznosila 24 stepena celzija…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, utorak, 13. 08 .2019… 18: 59…  SARAJEVO: KIŠA I MUNJE, Dugo očekivano osvježenje stiglo, pala za 10 C temparatura…

Ljetni pljusak donio rashlađenje, temperature u Sarajevu pale za desetak stepeni!

Nakon ekstremno toplih dana Sarajevo je u poslijepodnevnim danima zahvatilo nevrijeme praćeno pljuskovima i grmljavinom koje je donijelo osvježenje, ali i manjih problema u napajanju strujom.

U pojedinim dijelovima grada pao je i grad, a građani su prijavili i kratkotrajni nestanak električne energije u Hadžićima i na Ilidži. Temperatura je za dva sata pala za više od 10 stepeni i u 18 sati je iznosila 24 stepena celzija.

Saobraćaj se odvija otežano zbog smanjenje vidljivosti i vode koja se nakuplja po cestama, a kiša je uzrokovala i maglu u višim predjelima grada.

Čitaj još:   Skupština CRNE GORE se izvinjava KENANI Strujić Harbić: Objavili da je glasala, iako poslanica nije bila na sjednici... (foto, video)

Prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, nevrijeme će se zadržati i sutra ujutro, dok se poslijepodne očekuje smanjeni intenzitet padavina. 

Ljetni pljusak rashladio je Sarajevo. Na radost onih koji ne podnose velike vrućine temperature su pale za čak deset stepeni. Nakon što je u 14 sati u Sarajevu izmjerena temperatura od 35 stepena, nakon pljuska je temperatura pala na 25 stepeni. 

Razvedravanje će uslijediti u četvrtak u podnevnim satima.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši