IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS NA LJETOVANJU, JELI ŠKOLJKE: Od trovanja jedna osoba preminula, dječak i djevojčica se BORE ZA ŽIVOT, otkazuju im jedan po jedan organ… (foto)

Tri odrasle osobe koje su primljene u splitski KBC zbog navodnog trovanja hranom stabilno su, dok su simptomi kod dvoje male djece teži i oni se nalaze na intenzivnoj njezi…

HVAR: Hrvatska, Crna Hronika, Putovanja, Zanmljivosti, vijesti, četvrtak, 13. 08 .2019… 20: 59…  UŽAS NA LJETOVANJU, JELI ŠKOLJKE: Od trovanja jedna osoba preminula, dječak i djevojčica se BORE ZA ŽIVOT, otkazuju im jedan po jedan organ…

Na brodu kod Hvara umro je 57-godišnji menadžer, otrovan je i bivši senator…

Prema informacijama iz medija šest osoba, italijanskih državljana,četiri starije i dvoje djece, bilo je na večeri u restoranu na Hvaru, da bi kasnije tokom noći jedna od njih preminula, a brod na kojem su plovili morao je da pristane u hvarsku luku.

Policija je prethodno saopštila da sumnja da je reč o trovanju hranom. Rekao je i da nije siguran da li je uzrok tegoba neka zarazna bolest, ali radi se o unosu toksina preko usta ili disanja.

Prema pisanju talijanskih medija, preminuli muškarac je Eugenio Vinci, 57-godišnji menadžer iz mjesta Sant’Agata di Militello. Talijanski mediji navode da je bio na odmoru s obitelji u Hrvatskoj. Bio je oženjen za Manuelu Fiasconaro s kojom je imao sina.

Čitaj još:   HOROR: Policija dobila, prijavu za silovanu ženu, a našla mrtvog muškarca...

S njim je na brodu bio i Bruno Mancuso, bivši senator i aktualni gradonačelnik Sant'Agata di Militella. On je, prema pisanju talijanskih medija, također otrovan, ali je u dobrom stanju nakon što je zbrinut u bolnici.

Talijanski mediji javljaju i da je Vinciju naglo pozlilo u brodskom WC-u te je u padu udario glavom o zid.

izvor Index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši