VUČIĆ, KUPUJE NAORUŽANE DRONOVE OD KINE: Isprobani na mnogim ratištima… (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Mnogi analitičari i vojni stručnjaci “gdje to planiraju kad već kupuju to ubitačno oružje gdje će ga isporobati i upotrebiti”…

PEKING- BEOGRAD: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 14. 08 .2019… 21: 59…  VUČIĆ, KUPUJE NAORUŽANE DRONOVE OD KINE: Isprobani na mnogim ratištima… (foto i video)

NAJAVA IZ BEOGRADA Da bi Srbija mogla da bude opremljena bespilotnih letjelica koji su naoružani bojevim oružem. Kada će se to tačno desiti još nije poznato, ali ono što se zna jeste da je će od ukupno šest ovih letjelica dve biti sa naoružanjem.

Ukoliko se ova najava obistini, Srbija bi mogla u svom posjedu imati najprodavaniju bespilotnu letelicu “jilong 2”, poznatu i pod nazivima “ving lung” ili “pterodaktil 2”. Ova letjelica je svoju moć već uveliko iskazala na pojedinim ratnim frontovima i bila više nego uspješna.

Čitaj još:   Zuka Ališpago, uhapšen: Svi se pitaju kako je Ališpago u ovakom fizičkom stanju mogao pretući policajca... (video)

Srbija namjerava da iz Kine nabavi ove bespilotne letelcie, potvrdio je prošle godine i Aleksandar Vučić prilikom posjete Kini. Srpska delegacija tada je obišla dvije kineske kompanije AVIC i CATIC koje se, između ostalog, bave i proizvodnjim bespilotnih letelica.

– Prodaja njihovih letelica raste, neki tipovi su jeftiniji i lako dostupni, a ima i onih sofisticiranijih da ih, u nemogućnosti nabavke sličnih zapadnih letelica, nabavljaju bogate države Bliskog istoka. Ilustracije radi, Saudijska Arabija ima fabriku koja će, po licenci, proizvoditi kineske bespilotne letelice – kaže za “Blic” urednik vazduplohovnog portala “Tango six” Petar Vojinović.

Kinezi danas imaju najviše tipova naoružanih letelica, i vrlo se ozbiljno time bave. Ilustracije radi, kompanija “Čengdu erkraft industri grup” (Chengdu Aircraft Industry Group), razvila je “familiju” naoružanih letjelica “jilong”, odnosno “pterodaktil”, poznatu i kao “ving long”.

Čitaj još:   EDO ISMIJAVA VJERU, BRAK, TRADICIJU! OBRUKAO NOVI PAZAR!!! (video)

– Za neke od ovih letelica razvijen je veliki broj ubojitih sredstava poput vođenih bombi, bombi za uništavanje žive sile, protivoklopne rakete, vođene rakete… – priča Vojinović.

On pojašnjava da su kineske letelice prethodnih godina imale značajno borbeno iskustvo.

Mnogi analitičari i vojni stručnjaci “gdje to planiraju kad već kupuju to ubitačno oružje gdje će ga upotrebiti”…

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *