MONSTRUM SA NOVOG ZELANDA, POSLAO PISMO IZ ZATVORA: Pisao olovkom i uputio ga Alenu u Rusiji… (foto i video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zvaničnici Novog Zelanda priznali su danas da su napravili grešku dozvolivši Brentonu Tarantu, optuženom za ubistvo 51 osobe u dvije džamije u Krajstčerču, da iz svoje zatvorske ćelije pošalje pismo…

NOVI ZELAND: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 14. 08 .2019… 18: 59…  MONSTRUM SA NOVOG ZELANDA, POSLAO PISMO IZ ZATVORA: Pisao olovkom i uputio ga Alenu u Rusiji…

Pismo na šest stranica Brentona Taranta objavljeno je ove nedelje na veb sajtu 4chan, koji je postao ozloglašeno mjesto gdje bijeli rasisti mogu da iznesu svoje stavove, prenio je AP.

Pismo je objavljeno u osjetljivo vrijeme, kada druge navodne ubice od El Pasa do Norveške citiraju Taranta kao inspiraciju, navodi agencija.

Čini se da je pismo napisano olovkom u maloj belješci i upućeno Alenu u Rusiji.

Čitaj još:   SANDŽAKLIJI oduzeto 70.000 eura na Horgošu (FOTO)

Veći dio pisma govori o njegovom jednomjesečnom putovanju u Rusiju 2015. godine.

Ali on u pismu, takođe, upozorava da će doći do “velikog sukoba” i koristi jezik koji se može tumačiti kao poziv na uzimanje oružja.

Ministar za unutrašnje poslove Kelvin Dejvis rekao je u izjavi da misli da zatvorski sistem nije trebalo da dozvoli Tarantu da pošalje pismo.

“Jasno sam stavio do znanja da se to ne može ponoviti”, rekao je Dejvis.

Ali Dejvis je, takođe, rekao da svi novozelandski zatvorenici imaju prava koja uključuju mogućnost slanja i primanja pošte.

On je rekao da zatvorski sistem može da uskrati prepisku i uskrati slanje ili prijem nekih drugih Tarantovih pisama.

Čitaj još:   Vodena bujuica odnijela na desetine ljudi... (foto)

“Nikada prije nismo morali da se bavimo zatvorenikom na ovaj način, a ja sam postavljao pitanja o tome da li su naši zakoni podobni u tu svrhu i pitao sam za savjete koje promjene sada možda treba da izvršimo”, rekao je Dejvis.

izvor agencije AP

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši