IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTROVALI SE NA BRODU, PLATILI 12.000 EURA, KAD SU UPLOVILI NA HVAR POČEO JE PAKAO: Italijanski menadžer, poslao poruku prijatelju, a onda mu je pozlilo… (foto i video)

“Atlantia” je duga 21 metar, a široka 6,4 metra. Trup broda je od drveta, a pogonska mašina je četvorotaktni dizel…

HVAR (SPLIT): Hrvatska, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 14. 08 .2019… 20: 59… OTROVALI SE NA BRODU PLATILI 12.000 EURA, KAD SU UPLOVILI NA HVAR POČEO JE PAKAO: Italijanski menadžer, poslao poruku prijatelju, a onda mu je pozlilo… (video)

Jedrenjak “Atlantia” na kojem je preminuo italijanski menadžer Eugenio Vinci (57) na Hvaru je u vlasništvu preduzeća “Navis”, potvrdilo je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture. Iznajmljivanje broda na nedelju dana iznosi 11.900 eura.

Iz Registra pomorskih brodova vidi se da je jedrenjak “Atlantia” izgrađen 1992. godine u Turskoj. Kako se vidi na stranicama preduzeća, brod je renoviran 2009. i 2015. godine. “Atlantia” je duga 21 metar, a široka 6,4 metra. Trup broda je od drveta, a pogonska mašina je četvorotaktni dizel.

To je jedrenjak za grupe do 11 osoba koji ima klimatizovan salon, trpezariju i kuhinju. Na brodu su četiri duple i jedna trokrevetna kabina s kupatilom i klima- uređajem.

Nedeljni najam u sezoni iznosi 11.900 eura, a izvan sezone oko 10.000 eura.

Treba podsjetiti, petero ljudi je prevezeno u splitsku bolnicu nakon što im je pozlilo na brodu, dok je italijanski menadžer Eugenio Vinci preminuo. Troje odraslih je stabilno, ali brat (5) i sestra (14) su u kritičnom stanju.

Italijanski turisti otrovali su se u utorak usled curenja ugljen-monoksida iz broda.

Čitaj još:   ČUVENA AMERIČKA KOŠARKAŠICA: Osuđena na devet godina zatvora u Rusiji... (foto, video)

Inače, Vinciju je pozlilo u brodskom toaletu pa je pri padu udario glavom u kadu.

“U 10 sati sam ušao u toalet i našao Eugenija u kadi. Imao je razbijenu glavu”, rekao je Bruno Mankuzo, gradonačelnik Sant Agata Militelja, kome je takođe pozlilo, ali je uspio da se oporavi.

Mankuzo je probudio odrasle, ali ne i djecu koja su, kaže, već bila u komi. Eugenio je u kadi, navodno, ležao više od četiri sata.

Oglasio se i Paolo Di Laura Fratura, Vincijev prijatelj…

“Poslao mi je poruku s mora prije nekoliko dana. Napisao mi je: ‘Ovde je pravi raj, ti si još jedini koji radi’. Bio je tako srećan. Ne mogu da vjerujem da ga više nema. Njegov odlazak je potpuno bizaran”, rekao je Fratura. Dodao je da mu je Eugenio bio kao brat i da ga u zadnje vrijeme nije često viđao jer je Vinci zbog posla živio na relaciji Rim – Sicilija. Italijanski mediji pišu da je Eugenio bio veliki ljubitelj mora i da je imao i svoj brod.

Čitaj još:   PODGORICA: KOMŠIĆ-"Dodik je pod nekom vrstom kazne, jedino mogu poželjeti..." (foto i video)

iBalkan.net/24sata.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši