PRIŠTINA: Pacoli, optužio “Srpske huligane i bandite koji su napali konzulat Kosova u Kopenhagenu…” (foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vršilac dužnosti ministra vanjskih poslova Kosova Bedžet Pacoli optužio je “srpske bandite i huligane” za kako je rekao, napad na konzulat Kosova u Kopenhagenu, prenio je večeras portal Kosev...

PRIŠTINA: Kosovo, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 14. 08 .2019… 21: 59… PRIŠTINA: Pacoli, optužio “Srpske huligane i bandite koji su napali konzulat Kosova u Kopenhagenu…”

Pozivajući se na prištinski dnevnik Koha, portal je preneo da je Pacoli na Fejsbuku naveo da se “napad” dogodio “rano jutros” i da je tom prilikom “oštećen amblem države Kosovo”…

“Danas, u ranim jutarnjim časovima, konzulat Republike Kosovo napadnut je u Kopenhagenu, a srpski banditi i huligani oštetili su državni grb Kosova. Osuđujemo ovaj kukavički čin koji krši Bečku konvenciju i sigurnost diplomatskih i konzularnih prostorija”, napisao je Pacoli.

Navodeći da “Kosovo sarađuje sa danskim vlastima kako bi oni koji su odgovorni za to bili privedeni pred lice pravde”, Pacoli je ocijenio da “takvi napadi pokazuju samo frustraciju zaostale politike Srbije koja još uvijek neće da shvati da na Zapadnom Balkanu 11 godina postoji jedna nezavisna država koja se zove Republika Kosovo”.

Čitaj još:   ZILHA, VRAĆA UDARAC: Osmislila plan, kako da se osveti Edisu i Dragani, želi da iskoristi... (foto)

“Oštro osuđujemo srpsku propagandu i agresivnu kampanju Srbije protiv Republike Kosovo”, naveo je ministar.

U incidentu je oštećen i grb ambasade Albanije u Kopenhagenu, koja dijeli objekat sa kosovskim konzulatom…

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *