IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SANDŽAK: Brutalno pretučeni Bošnjaci, uzrok napada nacionalna pripadnost? (video)

Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, koga je A. Gredića dok je primao udarce začuo kako viče “ubij ga za Bajram”.

BIJELO POLJE: Sandžak, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 14. 08 .2019… 08: 59… SANDŽAK: Brutalno pretučeni Bošnjaci, uzrok napada nacionalna pripadnost? (video)

Mladići Adem Gredić (21) i N. Bašić iz bjelopoljskog mjesnog centra Rasovo pretučeni su u subotu oko 22 časa u Industrijskoj ulici u naselju Nedakusi. Pretukla su ih, prema kazivanju Gredića, napali sredovječnii muškaraci iz sela Boljanina, za kojima policija još traga.

U Bijelom Polju se prije dva dana, 10.08.2019. godine desio nemio događaj, gdje su dva mladića A. Gredić i N. Bašić iz Rasova, ispred pekare “Šar” u blizini tržnog centra “Voli” u Bijelom Polju napadnuti od strane M. Rakovića iz Boljanine i još jednog za sada nepoznatog lica. Tom prilikom Grediću su nanesene teške tjelesne povrede čvrstim predmetom a ni Bašić nije mnogo bolje prošao.

Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, koga je A. Gredića dok je primao udarce začuo kako viče “ubij ga za Bajram”.

Čitaj još:   Šta Bošnjačka stranka i dalje radi u smijenjenoj Vladi: Najglasnije ćutanje na ustavni puč, nema ih ni na protestima...

Napad osudila Bošnjačka stranka uz zahtjev da se ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost napadnutih mladića ili nešto drugo. 

” Bijelo Polje je opština koja se diči svojim multivjerskim i multinacionalnim skladom, vjerujemo da ta činjenica predstavlja istinsko bogatstvo ovog grada pa ovaj događa najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da počinioce privedu pravdi. Događaji poput ovog i onog iz Berana, kada je Igor Tomkić iz Berana napadnut samo zato što je Hrvat svakako zabrinjavaju i bude pažnju javnosti, pa je potrebno ovakve slučajeve staviti u fokusu pažnje javnosti i kao prioritetne u radu nadležnih organa.” poručili iz BS-a.

Cio događaj snimile su siguronosne kamere pekare “Šar”…

Izvor: Facebook-BS

VIC DANA: Plavuša nakon seksa… (foto)

Plavuša odmahne glavom, a tip gnjavi dalje... BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, Read more

Komentariši