Uzbuna u KPZ- u, pretresi svih prostorija, na terenu 40 policajaca i pet pasa… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pretresa se sve: ćelije, kolektivne prostorije osuđenih osoba, prostorije koje koristi policija, teretane, sobe za odmor, prostorije tretmana…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 14. 08 .2019… 12: 59…  Uzbuna u KPZ- u, pretresi svih prostorija, na terenu 40 policajaca i pet pasa…

Vanredna situacija traje od jutros u prostorijama sarajevskog Kazneno-popravnog zavoda, gdje su, kako saznaju mediji, u toku pretresi svih prostorija unutar zatvora.

U pretresima učestvuju zavodski policajci i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a na terenu je ukupno 40 ljudi i pet pasa specijaliziranih za pronalazak narkotika.

Pretresa se sve: ćelije, kolektivne prostorije osuđenih osoba, prostorije koje koristi policija, teretane, sobe za odmor, prostorije tretmana…Pretres je počeo jutros u devet sati i trajat će, kako saznajemo, pet sati.

Kako je za potvrdio direktor KPZ- a Sarajevo Faruk Zubčević, cilj pretresa je pronalazak opojnih sredstava, nedozvoljenih predmeta i slično.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 30. avgust 2019…

– Pretres se vrši u sklopu antikorupcionih aktivnosti sukladno preuzetim obavezama iz plana rada za period 2019./20.godinu – potvrdio nam je Zubčević.

Dodao je da u dosadašnjem dijelu pretresa nije pronađeno ništa od zabranjenih predmeta, što, kako je kazao,  daje dodatnu potvrdu efikasnog rada i korištenja najsofistiranijih detektora i uređaja za otkrivanje navedenih predmeta.

Dolaskom nove uprave KPZ-a intenzivirana je saradnja sa policijsko-sigurnosnim sistemom, pa je tako dosad urađeno 35 detaljnih pretresa uz učešće MUP-a Kantona Sarajevo, Specijalne jedinice FUP-a, te 30 pretresa koje su obavili pripadnici Zatvorske policije KPZ-a.

Poređenja radi, prethodna uprava je u 15 ranijih godina uradila tri generalna pretresa, i to bez saradnje sa drugim policijskim agencijama.

Čitaj još:   ATINA Prva reakcija na referendum u Makedoniji...

Slučaj bjekstva Amela Sejfovića iz prostorija KPZ-a pokazao je svu manjkavost dosadašnjeg načina rada, te da su potrebne korijenite promjene, a što je nova uprava prepoznala, te se kontinuirano radi na optimizaciji upravljanja ovakvim jednim složenim sistemom… 

Izvor Faktor

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši