ANKARA: Erdogan 29. avgusta u Srbiji, počinje gradnja autoputa BG- SA… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tokom Erdoganove posjete trebalo bi da bude otvoren i početak radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar- Tutin… 

ANKARA: Regija, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 15. 08 .2019… 15: 59…  ANKARA: Erdogan 29. avgusta u Srbiji,počinje gradnja autoputa BG- SA…

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan 29. avgusta dolazi u posjetu Srbiji, u okviru koje će predsjednik Aleksandar Vučić i šef turske države svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji autoputa Beograd- Sarajevo, saznaje Tanjug. 

Prema nezvaničnim informacijama, tokom Erdoganove posjete trebalo bi da bude otvoren i početak radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin. 

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica auto-puta Beograd- Sarajevo između Vlade Srbije, Puteva Srbije i turske kompanije “Tašjapi” potpisan je u decembru prošle godine.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 27. avgust 2018. godine

Izgradnjom auto- puta Beograd- Sarajevo Srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim Koridorom pet, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto- putem Beograd- Šid, kao i saobraćajnicom preko Požege.

Vučić i Erdogan razgovarali su krajem jula, telefonom, i konstatovali, kako je saopšteno, napredak političkog dijaloga, ali i ekonomske saradnje dvije zemlje. 

Saglasili su se i da se pokazala dobrom zajednička odluka o ustanovljavanju Visokog savjeta za saradnju. 

Sledeća sednica tog Savjeta mogla bi da bude održana tokom predstojeće posjete predsednika Turske Srbiji. 

Erdogan je, inače, u telefonskom razgovoru podržao politiku mira i saradnje, kojom Vučić promoviše stabilnost u regionu, saglasan sa srpskim predsjednikom da samo tako može da se obezbjedi veći interes investitora i ekonomski rast…

Čitaj još:   NANA FATA-BOSANSKA HEROINA : JESAM LI JA NACIONALISTA ŠTO HOĆU SVOJU AVLIJU...NIKAD NEĆU ODUSTATI!!!

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši