IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO OD DANAS CENTAR DOBRE ZABAVE: Gdje izaći tokom SFF- a, koncerti, svirke i partiji, dio festivalske groznice…

Osim u bogatoj filmskoj ponudi 25. SFF-a, građani ali i brojni turisti, od kojih sarajevske ulice vrve u ovo doba godine, imat će priliku uživati u bogatom noćnom životu koji je neizostavan dio festivalske groznice…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 16. 08 .2019… 13: 59… SARAJEVO OD DANAS CENTAR DOBRE ZABAVE: Gdje izaći tokom SFF- a, koncerti, svirke i partiji, dio festivalske groznice…

Glavni grad BiH će zahvaljujući jubilarnom 25. Sarajevo Film Festivalu od 16. do 23. augusta biti centar regije…

Od 16. do 23. augusta na Sensation Bridgeu nastupit će Bombaj štampa, Makao band, Gramophonedzie, Sax ‘n’ Groove, Jindas i Letu štuke, After Afair, TBF i Perpetuum mobile. Svi koncerti počinju u ponoć…

I ove godine će Sarajevom kružiti Jäger Party Tram koji će svaku noć od 16. do 23. augusta prirediti odličnu atmosferu za ples. Veselu ekipu predvodi line up mladih DJ-eva – nanE, Mexx, Six & Ryo, Public Users, Lesa, Zuba, Nasty Grooves, Buba & Mirna, Haris Begić & Treba mi Bass te Lane & Petra. Mlada ekipa DJ-eva pobrinut će se da ne mirujete nijedne sekunde u vrelim augustovskim noćima.

Atraktivni muzički programi će za vrijeme trajanja SFF-a biti organizovani i u parku Hastahana. U sklopu glavnog programa, koji će svake večeri počinjati u 23 sata i trajati sve do iza ponoći, nastupit će Zoster, Konvoj, Aida Trio, Gonzo, Gitarinet Trio, Alen Lemešević & Music Theatar, Gelato Sisters te Pochko & New Primitives Songs.

Čitaj još:   DANAS U BIH, STIŽE SNIJEG I PRVI OZBILJNI MINUSI...

Odličan provod garantuje i ljetna bašta Summer Lounge na platou Skenderija. Prvog dana festivala, 16. augusta, publiku očekuje spektakularan nastup najpoznatijeg hrvatskog dvojca PEZNT koji je trenutno u samom vrhu svjetske elektronske muzičke scene. Ljubitelji house i RnB muzike će već u ponedjeljak, 19. augusta, uživati uz Drop Department & Farrel, a nezaboravnu zabavu uz RnB i hip hop hitove obećava i popularni Brown Sugar RnB. Publiku će u petak, 23. augusta, rasplesati Samoljubav -Said5, Stellar, Yngod & Dizzy Dee. Osim njih, u najpoznatijoj ljetnoj bašti u Sarajevu posjetioce će tokom SFF-a zabavljati i dobro poznata imena Katze & Keon, Aljosa & Dizzy Dee, 90 ties & 2000- Yngod & Splein i Amar K.

“Sarajevo Festival Dance Stage” naziv je četvrtog po redu Clubbing eventa koji će 21. augusta biti održan u Domu mladih. Za nezaboravnu atmosferu od 22 sata će biti zaduženi: Baggi, Divolly&Markward, Drop Deparment, Pessto i Ryo.

Odličnu zabavu festivalska publika moći će pronaći u lokalima širom Sarajeva kao što su Cheers, City Lounge, Muphie's, Dorian Gray, Ort, City Pub, Sloga, Underground i mnogi drugi.

Solomun, planetarno popularni DJ bh. porijekla, će 24. augusta svoju DJ platformu postaviti u centru Sarajeva na najpoznatijem balkonu u Titovoj ulici. Građani, ali i brojni turisti će u ovom nesvakidašnjem koncertu pod zvijezdama moći uživati besplatno nakon čega će Solomun za najveće fanove održati službeni afterparty u Domu mladih.

Festivalsku zabavu krunisat će koncert “Tri pisma iz Sarajeva” koji će Goran Bregović nakon prestižnih dvorana širom svijeta održati i u rodnom Sarajevu. Uz veliki simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije s horom i orkestrom Gorana Bregovića nastupit će vrhunski violinisti Gershon Leizerson iz Tel Aviva, Zied Zouari iz Tunisa i Mirjana Nešković iz Beograda. Specijalni gost u programu je izvorna grupa Sifet & Mehmed iz Živinica.

Čitaj još:   "IDE BABA MARTA UZ NOVA IZNENAĐENJA"- KIŠA NA ZAPADU: Vrijeme koje nas očekuje u narednih 15 dana... (foto)

Tokom trajanja SFF-a radno vrijeme ugostiteljskih objekata bit će produženo, a dozvoljeno je i okupljanje na lokalitetima gdje se javno održavaju planirane filmske projekcije.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši