POLA CRNOGORACA OVISNO O KOCKANJU: Reakcija vlasti ŠOKANTNA! (foto i video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Crna Gora je raj za kockanje, jer gotovo da nema ćoška da nema kladionice, 16 privrednih društava priređuje kladioničarske igre i ima oko 600 kladionica, kao i preko 320 terminala…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti vijesti, nedelja, 18. 08 .2019… 11: 59… POLA CRNOGORACA OVISNO O KOCKANJU: Reakcija vlasti ŠOKANTNA! (video)

Istraživanja pokazuju da više od 50 odsto stanovnika u Crnoj Gori učestvuje u raznim igrama na sreću, dok se aktivno kocka od 35 do 40 odsto punoljetnih građana!!!

Nezvanične procjene su da najmanje 10 odsto ljudi koji učestvuju u igrama na sreću ima problem zavisnosti, ali država to ne prepoznaje jer još uvijek nemamo zvaničnu instituciju u kojoj bi se liječili kockari, piše Dan.

List navodi da ADP Zid već godinama ima Savjetovalište Entera koje pomaže zavisnicima od kockanja.

Čitaj još:   TURSKA NA EURO 2020: Prva u Grupi H, osiguran plasman na završnicu, remi sa Islandom...

Prema riječima psihologa Maje Lješnjak iz Savjetovališta Entera, istraživanja pokazuju da se 85 odsto osoba od onih koji kockaju, kocka na zabavno-rekreativnom nivou, dakle nema problem s kockanjem.

Ona kaže da 10 odsto osoba kocka na problematičnom, a preostalih pet na patološkom nivou

Lješnjak za Dan kaže da prema MKB 10 Međunarodnoj klasifikaciji bolesti, patološko kockanje spada u kategoriju poremećaja ponašanja, odnosno poremećaja kontrole impusla i nagona (F63.0) i zahtijeva specijalizovan pristup. 

Ona smatra da je veliki problem u Crnoj Gori nekritičan stav prema kockanju i velika tolerancija na ovu pojavu. 

“Ono što takođe predstavlja problem jeste i način reklamiranja mjesta za igranje igara na sreću i poruke koje se tim putem prenose”, kaže Lješnjak za Dan.

Čitaj još:   BEOGRAD Vrištanje odjekivalo halom, gosti u panici biježali nakon upada BIJESNIH HULIGANA!

Podgorički dnevnik navodi da prema podacima Uprave za igre na sreću, u Crnoj Gori 16 privrednih društava priređuje kladioničarske igre i ima oko 600 kladionica, kao i preko 320 terminala!

Precizirano je da širom Crne Gore imamo preko 1.200 automata i oko 70 ruleta.

Prema ranijim podacima, vlasnici kladionica imali su tokom 2016. i 2017. godine čistu dobit od skoro 16 miliona eura. Tokom 2017. prijavljena su 2.572 radnika u tim objektima, a prosečna bruto plata im je bila 325 evra, što je neto od oko 200 evra, odnosno minimalna zarada.

Prema podacima iz posljednjeg izvještaja o radu Uprave, 22 privredna društva priređivala su posebne igre na sreću na automatima, u 92 automatkluba. Širom Crne Gore ima preko 1.200 automata i oko 70 ruleta!

izvor Cdm

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *